'Volksimam' Mustafa DEMIR: 'Ze zullen vertrekken zoals ze zijn gekomen'

Het gebed van een imam, Mustafa DEMIR, stond op de agenda op de 568ste verjaardag van de verovering van Istanbul, georganiseerd door het gemeentebestuur van Istanbul.

Turkije blijft praten over de schokkende gebeurtenis die de onafhankelijke media voor het eerst op de agenda hadden gezet.

Een paar dagen geleden vervloekte sekte-imam Mustafa DEMIRKAN, bekend om zijn nauwe band met president Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk.

De beelden die toen via sociale media werden verspreid, lokten heel wat boze reacties uit bij Turken.

Mustafa DEMIRKAN, imam, vervloekte Mustafa Kemal Atatürk, de oprichter van de Republiek Turkije, en zei “wreed en ongelovig” tegen Atatürk tijdens het programma, dat eergisteren plaatsvond in de Aya Sofya, bijgewoond door Recep Tayyip Erdogan .

Turkse imam vervloekt Atatürk in bijzijn van Erdoğan

Opmerkelijke gebeurtenis

Het gebed van een imam genaamd Mustafa DEMIR stond op de agenda op de 568ste verjaardag van de verovering van Istanbul, georganiseerd door het gemeente van Istanbul.

Mustafa DEMIR, die voor Atatürk en zijn kameraden bad, werd gewaardeerd op sociale media.

Mustafa DEMIR bad voor Atatürk: ‘Op 13 november 1918 keek Mustafa Kemal Atatürk vanuit Beşiktaş naar Istanbul. Hij zei toen: “Ze zullen vertrekken zoals ze zijn gekomen”.

De imam betuigde zijn barmhartigheid aan Gazi Mustafa Kemal Ataturk en zijn kameraden.

Terwijl de controversiële imam, Mustafa DEMIRKAN (bekend om zijn banden met religieuze sekten), het mikpunt werd van kritiek, werd Mustafa Demir beschouwd als een ‘volksimam’.

Bron: Turkse media