Er is een strafklacht ingediend tegen Abdulaziz Alhajri, een Koeweitse schrijver die Turkije en Mustafa Kemal Atatürk beledigde en een middelbare scholier verdedigde die vastzat voor het beledigen van Atatürk. Bekijk hier alle beelden. 

Minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya kondigde aan dat er een strafklacht is ingediend tegen Abdulaziz Ramih, een Koeweitse schrijver die het paspoort van de Republiek Turkije en Atatürk beledigde.

Yerlikaya zei: “Er is vastgesteld dat de zogenaamde Koeweitse schrijver veel berichten heeft geplaatst waarin hij het paspoort van de Republiek Turkije en Gazi Mustafa Kemal Atatürk, de stichter van onze Republiek, publiekelijk beledigt. De identiteit van de persoon is geïdentificeerd en er is vastgesteld dat hij in Koeweit woont.”

De Koeweitse schrijver, die herhaaldelijk onaanvaardbare berichten tegen Atatürk plaatste op zijn social media account, leidde tot reacties.

Er werd ook vastgesteld dat Abdulaziz E. Alhajri twee keer naar Turkije kwam voor een haartransplantatie.

Imam Hatip-school

In deze video die werd gedeeld op sociale media en die naar verluidt werd gefilmd op de Marmara Imam Hatip-school, was een middelbare scholier te zien die geen respect toonde voor een foto van Atatürk die hij uit een boek scheurde.

De Koeweitse schrijver Abdulaziz Ramih, die zijn steun uitsprak voor die video, zei:

“Ik zal ervoor zorgen dat hij kan studeren op de school van zijn keuze. Als hij wordt vervolgd door de Kemalisten, zal ik zijn juridische kosten vergoeden. Zeg hem alstublieft contact met mij op te nemen.”

Minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya legde een verklaring af over het onderwerp en kondigde aan dat ze een strafklacht hebben ingediend tegen de schrijver.

Bron: Cumhuriyet