Home Over ons

Over ons

Wie?

De Jonge Turken is een nieuwspagina met een gelijknamige website. Het initiatief hiertoe werd genomen door een aantal Turkije kenners. De doelstelling van de site en de Facebookpagina is om zoveel mogelijk nieuws over Turkije te brengen met het oog op de objectivering van de in de Belgische/Nederlandse media gebrachte nieuwsduiding over het land. De media brengen te vaak een éénzijdig, te simpel en vaak ronduit verkeerd beeld over Turkije.

Wat?

De Jonge Turken richten zich naar alle Belgen en Nederlanders. De Jonge Turken zijn niet politiek geëngageerd en voor alle duidelijkheid vertegenwoordigen dus geen enkele politieke partij uit Turkije, België of Nederland.

Dit is een moeilijke oefening gezien de complexe situatie in Turkije en het zal dus nog wat tijd vragen om een juiste positie in te nemen. We willen ons vooral baseren op waarheidsgetrouwe berichtgeving en zullen een podium zijn voor ieder die wetenschappelijk en correct wil duiden.

Finaal hopen we te kunnen bijdragen aan een betere perceptie op het land bij onze bevolking, politici, media en academici. En dat kan alleen maar bijdragen aan een geopolitieke stabiliteit tussen Europa en Turkije. Ieder die bijdraagt met reacties of posts vragen we dit met respect te doen en voor scheldpartijen hebben we geen ruimte.

Wil je ook een bijdrage leveren door middel van een artikel, opiniestuk te schrijven voor de site? Dat kan neem dan contact op met ons via info@dejongeturken.com

Met dank,

 

De Redactie.