Toeriste geniet van het zicht in Antalya

De laatste tijd komen Turkse handelaren die aan toeristen een te hoge prijs vragen vaak in de media. Een voorbeeld van dergelijke incidenten vond plaats in Antalya. Bekijk hier de controversiële beelden.

Een toerist legde de momenten vast waarop een pakje sigaretten, werd verkocht aan een Turkse burger voor 55 lira. Op dat moment vroeg de winkelier aan de toerist 116 lira, een prijs die duidelijk niet overeenkwam met de echte prijs.

In de video betaalde een burger die de supermarkt binnenkwam 55 lira voor sigaretten, terwijl 116 lira werd geëist van de toerist die dezelfde sigaretten meteen daarna van dezelfde winkelier wilde hebben.

De winkelier zei: “We geven een aparte prijs aan toeristen”. Die momenten waren te zien op de camera van de mobiele telefoon van de toerist.

21 duizend 936 lira boete

In Antalya werd een administratieve boete van 21 duizend 936 lira (758 euro) opgelegd aan de winkelier die vastbesloten was om sigaretten tegen hoge prijzen aan toeristen te verkopen.

Het gouvernement van Antalya heeft een verklaring afgelegd naar aanleiding van het nieuws in sommige media en berichten op sociale media over een winkelier die tegen hoge prijzen sigaretten verkocht aan toeristen.

“Als gevolg van het onderzoek naar het incident werden de betreffende werkplek en winkelier geïdentificeerd en werd een administratieve boete van 21.936 TL opgelegd.”

Bron: Turkse media