Talha Çorum, een 31-jarige man uit Duitsland, verhuisde onlangs naar Turkije om bij zijn 80-jarige grootmoeder Sahure Dudu Bahçeci te zijn, die in Konya woont. Bekijk hier de beelden. 

Het incident vond afgelopen donderdag, omstreeks 13.00 uur, plaats in een appartement van vijf verdiepingen in de wijk Mehmet Akif in Selçuklu.

Toen de buren geluiden van ruzie hoorden uit het appartement van Sahure Dudu Bahçeci, belden ze de politie.

De politie die ter plaatse kwam, vond Sahure Duru Bahçeci en haar dochter Hasibe Erdemir bloedend in het huis. De moeder en dochter werden met een ambulance naar het Konya Numune-ziekenhuis gebracht.

Na onderzoek bleek dat Talha Ç. zijn grootmoeder Sahure Dudu Bahçeci herhaaldelijk zonder duidelijke reden tegen de grond sloeg en zijn tante Hasibe Erdemir met zijn vuisten aanviel. Talha Ç. werd gearresteerd en maakte gebruik van zijn recht om te zwijgen.

Talha Çorum, die drie maanden geleden uit Duitsland naar Turkije kwam om bij zijn grootmoeder te wonen, heeft daar kennelijk een periode van psychiatrische behandeling ondergaan.

Het blijkt dat Çorum, die naar verluidt de diagnose schizofrenie heeft gekregen, weigerde vragen te beantwoorden bij de politie en tijdens zijn verschijning in de rechtbank.

Na zijn arrestatie is Talha Çorum naar de gevangenis gestuurd.

Bron: Turkse media