In Keulen, Duitsland, heeft een juwelierszaak gerund door Turken een gewapende overval meegemaakt, die werd verijdeld door de moedige actie van werknemer İbrahim Dindar.

Een gemaskerde en gewapende man drong de winkel binnen, zoals te zien is op de beveiligingsbeelden.

De overvaller richtte zijn pistool op Dindar en gebaarde dreigend naar hem.

Terwijl de overvaller instructies gaf met handgebaren, bleef Dindar kalm en probeerde hij de situatie te beheersen.

Toen de overvaller een moment van onoplettendheid vertoonde, greep Dindar zijn kans en wist hij de man te overmeesteren, waarmee hij de overval voorkwam.

Na het incident vertelde Dindar dat hij die ochtend rond tien uur de winkel alleen had geopend.

De winkel heeft twee ingangen, waarvan de vooringang druk bezocht wordt en de achterkant rustig is. Toen hij een klop op de deur hoorde, ging hij ervan uit dat het de verhuurder of postbode was en opende hij de deur.

Daar stond een gemaskerde man die onmiddellijk zijn pistool op Dindar richtte en hem met handgebaren naar binnen dirigeerde.

Hoewel hij aanvankelijk bang was, handelde Dindar instinctief en wist hij de overvaller te ontwapenen en te overmeesteren.

“Het was een instinctieve reflex, ik kon hem ontwapenen en overmeesteren,” zei hij.

Dindar gaf aan dat de overvaller niets zei, maar alleen gebaarde. Hij dacht dat de overvaller van plan was hem neer te schieten en verwachtte niet dat hij het pistool uit de handen van de overvaller zou kunnen slaan.

Zijn achtergrond in vechtsporten gaf hem het zelfvertrouwen om instinctief te reageren en succesvol de situatie te beheersen.

Het bleek dat de overvallers met drie waren. De telefoon en het pistool van de overvaller bleven in de winkel achter, wat de politie hielp om de daders te traceren en te arresteren. De overvallers werden geïdentificeerd en opgepakt nadat ze via de achtergelaten telefoon hadden gebeld.

Dindar vertelde dat tijdens de worsteling de overvaller erin slaagde te ontsnappen, maar dankzij de oplettendheid van de buren, die de politie belden, werden de overvallers nog dezelfde dag gearresteerd.

Dindar bedankte zijn werkgever, die hem een dag vrij had gegeven om van de schrik te bekomen.

video

Bron: Haberler