Met groot enthousiasme vertrok een Turkse gezin uit België richting Turkije, maar hun reis eindigde abrupt in een nachtmerrie toen ze bij klaarlichte dag werden beroofd door nepagenten in de buurt van Keulen, Duitsland.

Met het begin van het vakantieseizoen lijken oplichters hun pijlen te richten op naar Europese Turken.

Volgens verslaggeving van Ahmet Serttaş, werd de familie van Cengiz Soğurtlu en Ömer Tunç, die vanuit België op weg waren naar Turkije, bij Keulen gestopt door een zwarte auto.

De oplichters slaagden erin om zowel de autosleutels als het geld van de familie te stelen.

Incident Beschrijving

Serttaş meldt dat dit de eerste keer is dat zo’n vorm van oplichting in Duitsland plaatsvindt. Hij beschrijft het voorval als volgt:

De familie vertrok uit België en was rond 10 à 11 uur ’s ochtends ongeveer 15 à 20 minuten voorbij Keulen toen ze werden aangehouden door een zwarte Audi A4.

De inzittenden van de auto gebruikten een rood-groen stopteken, vergelijkbaar met dat van de politie.

De familie volgde de instructies van de zogenaamde agenten en stopte langs de kant van de weg.

Een van de nepagenten stapte uit en vroeg om hun rijbewijs en autopapieren, die hij controleerde en vervolgens teruggaf. Daarna vroeg hij hoeveel geld ze bij zich hadden.

Cengiz Soğutlu en Ömer Tunç antwoordden dat ze in totaal 10.500 euro bij zich hadden. De nepagent vroeg hen hun portemonnees te tonen.

Uit angst en verwarring gehoorzaamde de familie, waarna de nepagent vroeg om de autosleutels en de portemonnees.

De familie overhandigde deze in de veronderstelling dat ze met echte politie te maken hadden.

Gevolgen en Reactie

De oplichters verdwenen snel van de plaats delict met de autosleutels en het geld, nog voordat de familie besefte wat er werkelijk gebeurd was.

Kort daarna begreep de familie dat ze waren opgelicht en deden aangifte bij de politie.

Ze brachten ongeveer zeven tot acht uur door op het politiebureau van Keulen om een verklaring af te leggen, maar zonder resultaat.

Gelukkig konden ze met een reservesleutel hun reis voortzetten en bereikten uiteindelijk hun bestemming in Turkije.

Dit incident benadrukt de noodzaak voor reizigers om extra waakzaam te zijn en zich bewust te zijn van de mogelijke gevaren onderweg.

Bron: Turkse media