In Serik, een district van Antalya, genieten een Nederlands stel van hun vakantie in hun caravan. Ze verkochten hun huis vijf jaar geleden en kochten een caravan in Turkije.

In plaats van een huis te kopen, is het kopen van een caravan de afgelopen jaren populairder geworden.

Een Nederlands echtpaar, dat hun huis verkocht om in Turkije in een caravan te gaan wonen, geniet al 10 maanden van een heerlijke vakantie.

Terwijl het leven in een caravan zowel in Turkije als wereldwijd populairder wordt, heeft een Nederlands stel dat in de wijk Serik in Antalya vakantie viert met hun caravan, velen geïnspireerd.

Het paar, dat vijf jaar geleden hun huis verkocht en in Turkije een caravan kocht, zei dat ze 10 maanden per jaar vakantie vieren.

Ze verklaarden dat ze al hun bezittingen in deze caravan hebben geïnvesteerd, omdat ze geloven dat het veilig is om in Turkije in een caravan te leven.

Interesse in caravan

De interesse in het leven in een caravan in Turkije neemt elke dag toe. Terwijl het aantal toeristen dat met een caravan vakantie viert elk jaar toeneemt, wordt de wijk Serik in Antalya een favoriete bestemming voor vakantiegangers.

Het Nederlandse stel, dat vijf jaar geleden hun huis in Nederland verkocht en in Turkije een caravan kocht, reist 10 maanden per jaar met hun caravan rond.

Ze benadrukten dat Turkije een prachtig en betrouwbaar land is. “Een maand geleden gingen we naar Griekenland en daar werd alles gestolen, onze paspoorten, ons geld, alles. Maar in de vijf jaar dat we in Turkije zijn, hebben we zoiets nooit meegemaakt,” zei het echtpaar.

Het echtpaar, dat verklaarde dat ze 10 maanden per jaar in een caravan leven, merkte op dat de caravanindustrie in Turkije zich sterk ontwikkelt en een kwalitatieve sector is geworden.

Roosenboom, die benadrukte dat ze altijd reizen met een caravan, zei dat ze van Turkije houden en dat ze al vijf jaar in het land wonen.

Ze vermeldden ook dat ze een huis in Turkije hebben gekocht, maar toch 10 maanden per jaar in hun caravan doorbrengen om vakantie te vieren. Roosenboom zei:

“Vijf jaar geleden verkochten we ons huis in Nederland en kochten een caravan in Istanbul. Een maand geleden gingen we naar Griekenland met de caravan. Dat land is helemaal niet betrouwbaar, want onze paspoorten, geld, alles werd gestolen.”

“Zoiets hebben we nooit meegemaakt in Turkije. Toen we naar Turkije kwamen, waren er maar weinig caravans. Nu wil iedereen het karavanleven ervaren. Soms zijn mensen zelfs nieuwsgierig en willen ze onze caravan zien. In Turkije worden hoogwaardige caravans geproduceerd, allemaal van Turkse makelij en erg mooi,” aldus het echtpaar.

Bron: Karar