de Kapıkule grensovergang, de populairste grensovergang tussen Turkije en Bulgarije

Vice-minister van Handel Sezai Uçarmak nam deel aan een vergadering in Kapıkule, waar de maatregelen voor vrachtverkeer en het vakantieseizoen van toeristen werden besproken.

Uçarmak voerde inspecties uit bij de Kapıkule grensovergang, de populairste grensovergang tussen Turkije en Bulgarije.

Gelegen in de provincie Edirne in het noordwesten van Turkije, speelt Kapıkule een cruciale rol in de handel en het verkeer tussen Turkije en de EU-lidstaat Bulgarije. Het grenspunt is van strategisch belang vanwege de grote hoeveelheid goederen en passagiers die dagelijks de grens oversteken.

De inspecties uitgevoerd door Vice-minister Uçarmak zijn gericht op het waarborgen van een soepele en veilige doorstroming van het vrachtverkeer en de passagiers die de grens passeren, vooral gezien de aanstaande vakantieperiode van de Europeanen.

Door inspecties uit te voeren bij Kapıkule demonstreert de regering haar toewijding aan het handhaven van de naleving van regelgeving en het bevorderen van een efficiënte grensovergang, wat essentieel is voor de handels- en reisactiviteiten tussen Turkije en Bulgarije.

Vervolgens nam Uçarmak deel aan een besloten vergadering in de VIP-lounge van Kapıkule, onder leiding van de gouverneur van Edirne, Yunus Sezer, waarin de maatregelen voor vrachtverkeer en het vakantieperiode van de Europese Turken en Europeanen werden besproken.

Tijdens de bijeenkomst bij de grensovergang werden de drukte bij de douaneposten en de huidige situatie van de grensovergangen, evenals de in- en uitreisstatistieken en de mogelijke drukte die vakantiegangers zouden kunnen veroorzaken vanwege het aankomende vakantieseizoen in het buitenland, besproken. De Vice-minister en zijn delegatie brachten vervolgens een bezoek aan de grensovergang.

Controle door douane

Hieronder zullen we je informeren over welke voedingsmiddelen, spullen en hoeveelheid geld je kunt meenemen tijdens je reis van Europa naar Turkije en terug.

Bij het binnenkomen of verlaten van Turkije kan iedereen worden gecontroleerd of onderzocht door de douaneautoriteiten.

Sommige goederen die u koopt in winkels op land-, zee- en luchthavens (Duty Free, Free Shop) bij binnenkomst in Turkije, of die u met u meebrengt, zijn vrijgesteld van douanerechten.

Tijdens uw reis kunt u naast items zoals horloges, tablets, camera’s, etc., ook alcohol, tabak, cosmetica, medicijnen, mobiele telefoons en voedsel binnen de volgende limieten meenemen.

Tabaksproducten:

 • 3 kartons, 30 pakjes (600 stuks) sigaretten
 • 50 sigaren
 • 250 gram shag (fijngesneden tabak)
 • Alleen geldig voor personen ouder dan 18 jaar!

Alcoholische dranken:

 • Maximaal 1 liter alcohol met een alcoholpercentage van meer dan 22%
 • Maximaal 2 liter alcohol met een alcoholpercentage van minder dan 22%
 • Alleen geldig voor personen ouder dan 18 jaar!

Medicijnen en medische apparatuur:

 • U kunt redelijke hoeveelheden medicijnen meenemen die u voor uw persoonlijke behandeling gebruikt, mits u een doktersverklaring of recept kunt tonen.

Voedselproducten:

 • U mag maximaal 1 kilogram van elk van de volgende producten meenemen: thee, koffie, chocolade, suikerproducten. Het meenemen van vlees- en zuivelproducten (zoals kaas, boter, worst, pastırma, enz.) is verboden.

Cosmetica en verzorgingsproducten:

 • U kunt maximaal 600 ml parfum, eau de cologne, lavendelwater, essences of lotions en maximaal 5 stuks huidverzorgings- en make-upproducten meenemen.

Keukenapparatuur en kleine huishoudelijke apparaten:

 • U kunt maximaal 1 artikel per persoon meenemen, ongeacht de waarde.

Overige items:

 • Naast de bovengenoemde items kunt u andere items meenemen die niet voor commerciële doeleinden zijn bestemd en in beperkte hoeveelheden voor persoonlijk gebruik zijn.

Geld/goud:

 • Per persoon kunt u tot 9.999 euro aan contant geld en maximaal 300 euro aan goud per landweg meenemen. Als er meer contant geld aanwezig is, moet dit worden verdeeld over alle volwassenen in het voertuig, met de resterende bedragen die moeten worden aangegeven met vermelding van de bron. Niet aangegeven geld of goud kan in beslag worden genomen bij ontdekking.

Bron: SonHaber