Nederlands-Turkse ondernemer verkozen tot burgemeester

Ulvi Akdemir, een ondernemer die lange tijd in Nederland heeft gewerkt, keerde terug naar zijn geboorteplaats Yozgat (Sorgun) en werd gekozen tot burgemeester. Bekijk hier de beelden. 

Akdemir heeft aangegeven dat hij projecten zal uitvoeren om werkgelegenheid te bieden aan jongeren en migratie te voorkomen.

Na 22 jaar actief te zijn geweest in de tuinbouw- en bouwsector in Nederland, keerde de Turks-Nederlandse ondernemer Ulvi Akdemir terug naar Doğankent Beldesi, gelegen in de district Sorgun van Yozgat, waar hij opgroeide, om daar burgemeester te worden.

Daar besloot hij om zich bezig te houden met kleinveeteelt en begon hij met fokken door eerst 88 schapen aan te schaffen.

Akdemir, die werkloosheid wilde bestrijden in Doğankent Beldesi en projecten wilde uitvoeren om werkgelegenheid te creëren en migratie te voorkomen, besloot zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap.

Bij de lokale verkiezingen op 31 maart stelde hij zich kandidaat namens de Nationalistische Bewegingspartij (MHP) en werd hij verkozen tot burgemeester van Doğankent Beldesi, waarbij hij 780 van de 1071 stemmen ontving.

Akdemir, die aangaf dat zijn verlangen naar zijn geboorteland hem terugbracht vanuit het buitenland zei:

“Nederland was onze werkplek en handelsplaats, maar de roep van onze geboortegrond was onweerstaanbaar. We zijn hier begonnen met kleinveeteelt, waardoor we een bron van inkomsten voor onszelf hebben gecreëerd. Mijn liefde voor Doğankent is diep; ik voel me hier vredig en op mijn gemak.”

“We spreken over werkgelegenheid voor jongeren. We willen niet langer naar het buitenland gaan om te werken. We willen hier blijven en onze eigen baas zijn in ons eigen bedrijf.”

“Doğankent zal een plaats worden waar wordt gewerkt, geproduceerd en bijgedragen aan werkgelegenheid.”

Bron: Turkse media