Terwijl hij de vrijdagpreek hield in een moskee in Istanbul, riep imam Murat Gündoğdu de moskeegangers op om “hun wapens klaar te leggen” in de nacht van de tweede presidentsverkiezingen op 28 mei.

Hij voegde eraan het volgende aan toe: “mijn twee geweren zijn volledig geladen”.

Een Turkse imam in de Cebeci moskee in het Sultangazi district in Istanbul riep de moskeegangers op “hun wapens voor te bereiden” in de nacht van de tweede presidentsverkiezingen op 28 mei.

Tijdens de vrijdagpreek zei imam Murat Gündoğdu tegen de gemeente: “Bereid jullie wapens voor. Bereid jullie wapens voor op de nacht van 28 mei. Mijn twee geweren zijn volledig geladen.”

“Wat is dit dat we van hen (de oppositie) te verduren krijgen? Voor 80 jaar, wat heeft dit land geleden van hen, van Armeense nakomelingen,” meldde het dagblad BirGün op 21 mei.

De opmerkingen van İmam Gündoğdu veroorzaakten een reactie onder de moskeegangers van de moskee, evenals op sociale media toen de beelden van de momenten zich verspreidden.

Aan de andere kant werd vernomen dat de burgers klaagden over Gündoğdu die de regering verdedigde en partijpropaganda maakte tijdens bijna elke vrijdagpreek.

Turkije hield op 14 mei parlements- en presidentsverkiezingen. Bij de presidentsverkiezingen kreeg Erdoğan officieel 49,52% van de stemmen, terwijl Kılıçdaroğlu 44,88% van de stemmen kreeg. Dit is de eerste keer dat Turkije op 28 mei te maken krijgt met tussentijdse verkiezingen.

Bron: Turkse media