De politie heeft maandagmiddag een Turks jongetje (5) moederziel alleen aangetroffen in het centrum van Maastricht.

Het jongetje, dat geen woord Nederlands bleek te spreken, werd meegenomen naar het bureau en uiteindelijk overgebracht naar een opvanglocatie. Dat meldt de Nederlandse media.

“Alleen in de grote stad”, kopte de Maastrichtse politie maandag boven een eigen berichtje op Instagram: “Hij was vanuit Turkije naar Nederland gereisd en vertelde dat papa en mama in Turkije waren en daar gewond waren geraakt door de aardbeving.”

“En hoe lief is het van een van onze collega’s om voor hem dan wat snoep te kopen bij Jamin, hem gerust te stellen en hem vervolgens mee te nemen naar het bureau voor verdere zorg”, vervolgt het bericht van de politie op sociale media.

“Een warme maaltijd, een ijsje en een gesprekje met een collega die zijn taal machtig was, toverde weer een lachje op zijn gezicht. Een bedankje en een high five volgden. Met de snoepzak stevig in zijn handje is hij inmiddels overgedragen aan het zorgkader.”

Gisteren liet een politiewoordvoerder weten dat “het jongetje is overgebracht naar een opvanglocatie voor vluchtelingen.”

Bron: Nederlandse media