Mustafa Çabuk, die beweert Mahdi (een verlosser) te zijn, heeft zich gericht op jonge meisjes en heeft een hotel in Çanakkale als uitvalsbasis gebruikt. Bekijk hier de straffe beelden.

Het schandaal kwam aan het licht toen een moeder haar dochter zocht via het programma van Esra Erol.

Een moeder die naar het programma van Esra Erol kwam om haar dochter te zoeken, beweerde dat haar dochter gedwongen werd vastgehouden door deze sekte.

Fatma Hanım, die haar dochter niet kon overtuigen om terug te komen nadat ze naar de valse hoca was gevlucht, vroeg Esra Erol om hulp.

Fatma Hanım, die al 7 maanden niets van haar dochter heeft gehoord, verklaarde dat haar dochter naar haar toe kwam en sprak over de valse hoca met de woorden:

“De Mahdi is naar de wereld gekomen en is in Çanakkale. Ik wil deze persoon gaan zien.”

Ze vertelde dat haar dochter op een ochtend vertrok en dat ze sindsdien niets van haar heeft gehoord. De verdrietige moeder die deelnam aan het programma verraste iedereen. Ze onthulde dat de zogenaamde hoca veel jonge meisjes bij zich hield in een hotel.

Na de deelname van de moeder aan het programma, slaagde Esra Erol er snel in om contact op te nemen met Mevlüde, die naar Çabuk was gevlucht.

Volgeling van Allah

Mevlüde, die live op de uitzending verscheen, verklaarde dat ze niet vermist was en zei: ‘Ik ben zijn volgeling met de toestemming van Allah.’

Mevlüde verraste de kijkers met de woorden ‘We leren hier kennis’. Esra Erol meldde dat deze persoon eerder was gearresteerd.

Uit getuigenissen beek dat de valse imam ongeveer 300 mensen vasthield in een thermisch hotel. Bovendien is aan het licht gekomen dat Mustafa Çabuk ook een oorlogsplan heeft.

Het is ontdekt dat de volgelingen van Mustafa Çabuk berichten deelden als “We zullen oorlog voeren als we met 1500 mensen zijn”.

Tijdens de live-uitzending meldde Erol ook dat Mustafa Çabuk was gearresteerd en vervolgens naar een psychiatrisch ziekenhuis was gestuurd.

Bron: Haber