Een man uit het Verenigd Koninkrijk is voor een maand verhuisd naar een all-inclusive vijfsterrenresort in de provincie Antalya aan de Middellandse Zee in Turkije. Bekijk hier de video.

Hij vertelde op TikTok dat de vakantie minder zou kosten dan zijn maandelijkse uitgaven in Manchester.

Op 19 februari arriveerde de Brit, Josh Kerr, in het Port River Hotel and Spa in de provincie Antalya, nadat hij zich realiseerde dat het resort minder zou kosten dan zijn maandelijkse huur en belastingen in Manchester.

Josh Kerr deelde zijn reis op zijn TikTok-account en gaf aan dat hij liever de maand zou doorbrengen in het “warme en zonnige” hotel voor een reis die £944 kost (1.102 euro), in plaats van £950 (1.109 euro) per maand uit te geven aan huur en rekeningen voor zijn appartement in Manchester.

Toen Josh Kerr zich realiseerde dat het goedkoper was om in een all-inclusive Turks resort te wonen dan een flat te huren in Manchester, vroeg hij zich af: ‘Waarom ben ik nog steeds in Engeland?

Maar in plaats van zijn woonsituatie in twijfel te trekken, is hij nu officieel verhuisd naar het zonnigere Antalya.

De originele TikTok-video van Josh werd binnen een week meer dan een miljoen keer bekeken.

De digitale marketeer ontvluchtte de motregen en genoot van een heldere hemel en temperaturen van 21°C. Hij genoot van het weer in de vijf zwembaden en op het strand van het hotel.

Omdat hij ook van plan is om op afstand te werken, maakt hij effectief winst op zijn uitje.

Hij postte updates op TikTok en vertelde volgers: ‘Gelukkig mag ik van mijn werk in het buitenland werken, dus ik zal meedoen aan Teams calls met het zwembad op de achtergrond’.

Record

In 2023 brak Turkije records op het gebied van toerisme, met een recordomzet van 54,3 miljard dollar uit 57,1 miljoen bezoekers.

Antalya, de populairste toeristische bestemming van Turkije, is ook een geliefde plek geworden voor buitenlandse vastgoedaankopen, vooral door Russische burgers na het begin van de Russo-Oekraïense oorlog in 2022.

Bron: Turkse media