Een familie uit Sakarya, die vanuit Duitsland naar Turkije reisde, werd onderweg naar huis drie keer slachtoffer van een poging tot overval. De jongeman uit de familie waarschuwt anderen om ’s nachts niet te reizen.

Op weg van Duitsland naar de Turkse stad Sakarya, met een route via Bulgarije, bevonden zich een moeder, haar zoon en een andere passagier in een voertuig dat drie keer werd aangevallen door overvallers in Bulgarije.

Het incident vond plaats op 6 juni 2024 om 01.00 uur op de route Bulgarije-Turkije. De jonge man, die anoniem wenst te blijven, deelde zijn ervaringen.

Hij vertelde dat hun auto grondig werd doorzocht bij de Bulgaarse grens, maar ze mochten doorrijden omdat ze niets illegaals vervoerden. Kort daarna merkten ze dat ze werden gevolgd door een auto met Bulgaarse kentekenplaten.

Tankstation

De jongeman zei: “Terwijl we reden, vertraagden we en het voertuig achter ons deed hetzelfde. Toen we een tankstation binnenreden, volgde de auto ons ook. We hadden gelijk in onze vermoedens en vertrokken snel zonder te tanken, waarna we onze achtervolger kwijtraakten en verderop bij een ander tankstation tankten.”

“Later haalde dezelfde auto ons weer in, sneed ons af en begon te remmen. Ik trapte op het gas en reed door, waardoor we weer ontsnapten.”

De jongeman vervolgde zijn verhaal: “Bij de tweede poging probeerde een luxe BMW ons op de snelweg af te snijden en te stoppen door voor ons te remmen. Ze plaatsten zelfs een politie-sirene op het dak van hun auto om ons te doen stoppen. Ik negeerde dit en reed door. Toen ze beseften dat ik niet zou stoppen, reden ze snel weg.”

De jongeman adviseert anderen die van plan zijn om de Sıla-route te nemen, om ’s nachts niet te reizen en niet alleen te reizen.

Hij sloot af met te zeggen dat ze uiteindelijk veilig hun bestemming in Turkije hebben bereikt.

Bron: Turkse media