Het Turkse Ministerie van Jeugd en Sport heeft een evenement ter waarde van 4,6 miljoen lira (ongeveer 132.000 euro) georganiseerd.

Dit evenement is bedoeld om de emotionele banden met jongeren die in het buitenland wonen te versterken en hun verbondenheid met Turkije te vergroten.

De deelnemers zullen historische en culturele locaties bezoeken in steden zoals Istanbul, Bursa, Çanakkale, Ankara, Nevşehir en Kayseri.

Het ministerie heeft een overeenkomst ter waarde van miljoenen lira ondertekend om 400 Turkse jongeren zes dagen lang in Turkije te ontvangen.

Het doel van het programma is om de banden van jongeren die in het buitenland wonen met Turkije te versterken en het bewustzijn van nationale waarden te vergroten.

Kosten en details van het programma

Volgens Mustafa Bildircin van BirGün begon de aanbesteding, georganiseerd door het Ministerie van Jeugd en Sport, met een geschatte kostprijs van 6 miljoen 713 duizend TL en werd afgesloten voor 4 miljoen 693 duizend TL.

Het contract werd ondertekend met Tenedos Turizm Taşımacılık, het bedrijf dat de aanbesteding won.

Het programma zal bestaan uit 10 periodes, waarbij elke periode 45 studenten zal omvatten, in totaal 400 jongeren en 50 medewerkers. Jongeren zullen in aparte groepen van mannen en vrouwen op verschillende tijdstippen naar Turkije worden gebracht.

Toerprogramma’s en culinaire diversiteit

Deelnemers zullen historische en culturele locaties bezoeken in steden zoals Istanbul, Bursa, Çanakkale, Ankara, Nevşehir en Kayseri. Onder de activiteiten die deel uitmaken van het programma bevinden zich ook evenementen zoals een Bosporus-tour.

Tijdens hun verblijf in Turkije zullen de jongeren kunnen genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten.

Deze gerechten omvatten onder andere nohutlu yahni (kikkererwtenstoofpot), içli köfte (gevulde köfte), Kayseri yağlaması, şiş kebap, verschillende soorten pide, et döner, hummus, vis, peynir helvası (kaashelva), yaprak sarması (gevulde wijnbladeren) en güveçte sıcak tahinli fıstıklı helva (warme tahinhelva met pistachenoten).

Dit initiatief van het Ministerie van Jeugd en Sport benadrukt het belang van het onderhouden en versterken van de culturele en emotionele banden met Turkse jongeren die in het buitenland wonen.

Bron: Turkse media