Tarkan

De Turkse megaster Tarkan heeft zijn langverwachte nieuwe album “Kuantum 51” uitgebracht, tot groot enthousiasme van zijn fans.

Het album, waar jarenlang reikhalzend naar werd uitgekeken, bevat twaalf nieuwe nummers en is een ware traktatie voor muziekliefhebbers.

In de afgelopen jaren bleef Tarkan in de schijnwerpers met hits zoals “Geççek” en “Son Durak”.

Vooral zijn lied “Sen Rahat Uyu”, geschreven ter ere van de 100-jarige viering van de Turkse Republiek, werd goed ontvangen.

Enkele maanden geleden kondigde Tarkan aan dat er een nieuw album op komst was, en nu is het eindelijk zover.

Eerste album in zeven jaar

“Kuantum 51” is Tarkan’s eerste album in zeven jaar en is geheel door hemzelf geproduceerd. Het album onderscheidt zich door de samenwerking met meerdere arrangeurs.

Het merendeel van de liedjes op het album is geschreven en gecomponeerd door Tarkan zelf. Daarnaast zijn er bijdragen van andere getalenteerde schrijvers en componisten.

Twee nummers zijn geschreven door de beroemde Turkse liedschrijver Aysel Gürel, en één nummer is van Güler Özince.

Ook Turaç Berkay Özer, Murat Matthew Erdem en Serkan İzzet Özdoğan hebben hun stempel gedrukt op het album. Tot slot zijn er twee nummers met teksten van Günay Çoban.

De Nummers op “Kuantum 51”

Het album bevat de volgende nummers:

 1. Yo
 2. İllallah
 3. Olay
 4. Şerbetli
 5. Müteşekkir
 6. Darmaduman
 7. Ayrılık Töreni
 8. Kalpte Savaş
 9. Çınar
 10. Enseyi Karartma
 11. Sorma Gitsin
 12. Vatanımsın

Terugkeer na 7 jaar

Tarkan’s laatste album, “10”, verscheen in 2017. Met “Kuantum 51” keert hij na zeven jaar terug naar de muziekwereld, en zijn fans kunnen eindelijk genieten van zijn nieuwste creaties.

Het album belooft een divers en rijk muzikaal avontuur te bieden, en het lijkt erop dat Tarkan opnieuw een meesterwerk heeft afgeleverd.

Bron: NTV