Een straatmuzikant is om het leven gekomen nadat hij op brute wijze in het hart werd gestoken en in zee werd gegooid door een persoon, naar verluidt onder invloed.

Begeleid door zijn saz kwam Cihan Aymaz, een 29-jarige straatmuzikant in Istanbul, af en toe naar Kadıköy om liedjes te zingen.

Op de avond van 3 mei kwam een persoon, die dronken zou zijn, naar de plaats waar Aymaz optrad.

Volgens omstanders begon de persoon een vrouw in de menigte die naar de muzikant luisterde lastig te vallen, en Aymaz probeerde hem te waarschuwen.

Er ontstond een ruzie tussen de twee, waarbij de persoon tegen Aymaz zei dat hij zich met zijn eigen zaken moest bemoeien en hem vroeg een ander nummer te spelen omdat het nummer dat Aymaz speelde hem niet beviel. De muzikant weigerde het verzoek ondanks dat de persoon hem geld aanbood.

Toen de ruzie oplaaide, pakte de persoon naar verluidt zijn mes en stak Aymaz in het hart, waarna hij hem in zee gooide. Maar daar bleef het niet bij, want hij sprong achter Aymaz aan in zee en stak hem neer om hem verder bruut te slaan.

Enkele omstanders haalden de muzikant uit het water en paramedici brachten hem met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, maar het was te laat want hij bezweek aan zijn verwondingen.

De aanvaller, die werd geïdentificeerd als Mehmet Caymaz, werd in zee gevangen en aangehouden door de veiligheidstroepen op een boot van de kustwacht die arriveerde na meldingen.

Vastgesteld werd dat Caymaz 13 andere strafbladen had voor drugsbezit, verwonding, gekwalificeerde plundering, bedreiging, belediging en beschadiging van eigendommen.

Caymaz werd door de dienstdoende rechter gearresteerd, terwijl het levenloze lichaam van Aymaz werd begraven.

Men vernam dat Aymaz, die ongeveer vier jaar bij een vrachtbedrijf werkte, op straat begon te zingen nadat hij zijn baan had opgezegd.

In zijn eerste verklaring beweerde Caymaz dat hij alleen zijn mes pakte omdat de muzikant hem uitlokte door eerst te schreeuwen en te slaan en dat hij de muzikant niet in zee gooide, maar in feite probeerde “hem te redden van de verdrinkingsdood”.

Bron: Hürriyet