Foto: Mehmet Akkel

De Turkse vader Mehmet Akkel (54), die Arda Demirci (19) met een jachtgeweer doodde na een straatruzie, is gearresteerd.

Het is aan het licht gekomen dat Akkel de moord pleegde nadat zijn dochter İ.A. (19) werd gechanteerd door haar ex-vriendje.

Hij dreigde haar foto’s openbaar te maken als ze het uitmaakte, nadat ze had besloten te scheiden van Arda Demirci.

Het incident vond plaats op 7 mei rond 22.00 uur in de wijk Sarıçam van de Yüreğir-district, in de Turkse provincie Adana.

İ.A., die in dezelfde buurt woont, was betrokken bij een ruzie tussen het paar op straat.

Tijdens de confrontatie opende İ.A.’s vader, Mehmet Akkel, het vuur op Arda Demirci met een jachtgeweer.

Arda Demirci, die met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht, kon ondanks de inspanningen van de artsen niet gered worden.

Aangegeven bij politie

Mehmet Akkel heeft zichzelf later bij de politie aangegeven met het geweer dat bij de moord is gebruikt. Mehmet Akkel, die naar het politiebureau is gebracht, verklaarde:

“Hij beledigde mij en mijn familie en joeg ons het huis uit. Toen ik thuiskwam, was ik erg van streek. Ik wilde een wedstrijd kijken om mijn gedachten te verzetten en tot rust te komen. Op dat moment liep hij langs en begon ons uit te schelden voor ons huis.”

“Ik kon deze situatie niet langer verdragen. Dit had ik niet gewild.”

Na de procedures bij de politie werd Mehmet Akkel naar de rechtbank gebracht en werd daar in voorlopige hechtenis genomen.

Bron: Hürriyet