Wetenschapper Prof. Dr. Celal Şengör heeft verklaard dat vanwege voortdurende continentverschuivingen over de hele wereld, Turkije over 10 miljoen jaar buurland zal worden van Libië.

Tijdens een interview met Fatih Altaylı op het HT Bilim Tarih Felsefe-kanaal, merkte Şengör op dat onderzoek aantoont dat elke 600 miljoen jaar een nieuwe supercontinentvorming plaatsvindt.

Hij benadrukte dat tijdens dit proces de wereld veranderingen zal ondergaan en dat de positie van Turkije op de kaart zal veranderen.

Şengör voorspelt dat met de continentverschuivingen “Europa zal fragmenteren en West-Europa een eiland zal worden” en dat “Amerika en Azië hoogstwaarschijnlijk zullen botsen.”

Volgens Şengör zal Turkije het meest worden beïnvloed door het ontstaan van het nieuwe supercontinent, genaamd Nieuw-Pangea, dat naar verwachting over 10 miljoen jaar zal ontstaan.

Hij beweert dat de Middellandse Zee volledig zal sluiten en er een nieuwe bergketen zal ontstaan, waarbij hij opmerkt dat deze processen zelfs nu al plaatsvinden.

Celal Şengör stelt dat over 10 miljoen jaar Turkije en Libië één zullen worden.

Volgens de verklaringen van Celal Şengör zullen Turkije en Libië samensmelten over 10 miljoen jaar. Turkije en Libië zullen buurlanden worden.

Celal Şengör zei hierover: “Bijvoorbeeld, over 10 miljoen jaar zullen we verbonden zijn met Libië. Kijkend naar de snelheid van vandaag, zullen we naar Libië gaan en samensmelten. En langzaam maar zeker zal de Oostelijke Middellandse Zee sluiten.”

Bron: X