In een recente uitzending van het programma Teke Teke heeft de bekende Turkse journalist en commentator Fatih Altaylı krachtig gereageerd op uitspraken van Geert Wilders, de Nederlandse politicus bekend om zijn controversiële standpunten over immigratie en multiculturalisme. Hier zijn de beelden. 

Altaylı, die bekend staat om zijn scherpe analyses en onbevreesde commentaar, veroordeelde de uitspraken van Wilders met ongekende felheid.

“Laat hem zich met zijn eigen zaken bemoeien, alsjeblieft, hij is gewoon een racistische smeerlap,” zei Altaylı, waarbij hij de retoriek van Wilders scherp bekritiseerde en deze als onaanvaardbaar bestempelde.

De recente reactie van Fatih Altaylı kwam naar aanleiding van een tweet van Wilders op X, waarin Wilders reageerde op de recente uitslag van de lokale verkiezingen in Turkije.

In zijn tweet, zei Wilders: “Dag dag @RTErdogan @Akparti. Turkije wil secularisme en vrijheid. #TurkeyElections #Turkey.”

Fatih Altaylı Lokt Kritiek uit met Ongepaste Gebaren

Tijdens de lokale verkiezingen op 31 maart in Turkije heeft een uitzending van de journalist Fatih Altaylı op zijn YouTube-kanaal tot controverse geleid.

In een speciaal programma genaamd “Teke Tek Seçim Özel” (Exclusief één-op-één over de verkiezingen), deelden Altaylı en zijn collega Özlem Gürses de verkiezingsresultaten.

Echter, nadat Altaylı de steden had genoemd waarin de CHP (Republikeinse Volkspartij) voorop liep, werd hij het onderwerp van kritiek op sociale media vanwege een ongepast handgebaar dat hij voor de camera maakte.

Deze actie van Altaylı veroorzaakte een golf van reacties en discussies op sociale media. Velen veroordeelden zijn gedrag en benadrukten dat dergelijke handelingen onaanvaardbaar zijn, vooral voor een journalist.

Wie is Fatih Altaylı?

Fatih Altaylı is een prominente Turkse journalist, columnist en auteur. Hij staat bekend om zijn politieke commentaar en analyses in de Turkse media.

Altaylı heeft verschillende belangrijke posities bekleed in de Turkse journalistiek, waaronder hoofdredacteur van de krant Sabah en directeur van het nieuwsagentschap Habertürk.

Hij heeft ook diverse boeken geschreven, voornamelijk over politieke en historische onderwerpen. Altaylı is een invloedrijke figuur in de Turkse media en wordt vaak geciteerd vanwege zijn analyses en meningen over binnenlandse en internationale aangelegenheden.

Bron: X