Zehranur Aydemir

Zehranur Aydemir, een 25-jarige vertegenwoordiger van de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP), is na de verkiezingen van 14 mei het jongste lid van het Turkse parlement geworden.

Zehranur Aydemir, vergezeld van haar echtgenoot, Ömer Faruk Aydemir, meldde zich op 25 mei bij de assemblee om officieel zijn parlementaire verantwoordelijkheden op te nemen.

Zehranur Aydemir werd bij aankomst met bloemen begroet en ontving haar certificaat en gaf haar vingerafdrukken als onderdeel van het registratieproces.

Als blijk van zijn steun speldde haar man trots de badge op het pak van de jonge afgevaardigde.

“Ik wil de stem van de jeugd in het parlement vertegenwoordigen, ijverig werken om de dromen van jongeren te verwezenlijken en de beloften die we aan hen hebben gedaan in te lossen,” zei Zehranur Aydemir, waarmee ze haar ambities uitsprak.

“Ik ben me volledig bewust van mijn verantwoordelijkheden als jongste afgevaardigde van de 28e zittingsperiode, en ik ben vervuld van opwinding.”

Tijdens de openingszitting van het parlement zal Zehranur Aydemir fungeren als griffier in de raad van het voorzitterschap.

In het kielzog van de 28e zittingsperiode zal het parlement in totaal vijf afgevaardigden onder de 30 jaar tellen, aangezien de AKP er vier onder deze leeftijdscategorie zal inbrengen en de linkse groenen (YSP) er één zal hebben.

Zehranur Aydemir voegt zich bij Rümeysa Kadak (30) als jongste AKP-afgevaardigde in het parlement.

Kadak, bij de verkiezingen van 2018 gekozen vanuit Istanbul, had in de vorige zittingsperiode de eer het jongste lid te zijn.

Mesut Bozatlı (29) en Eyyüp Kadir İnan (30) zullen ook Gaziantep en İzmir vertegenwoordigen in het parlement.

Onder de jonge parlementsleden is de 28-jarige psycholoog Beritan Güneş Altın, genomineerd door de YSP uit Mardin.

Bron: Hürriyet