De Turkse onderminister van Justitie Ramazan Can werd op de camera’s van Fox TV betrapt toen hij op zijn mobiele telefoon reageerde op nepotisme-verzoeken, een vorm van vriendjespolitiek. Bekijk hier de beelden. 

De regerende AKP-afgevaardigde Mehmet Ali Çelebi was een van degenen die een ambtenaarspositie aanvroeg voor iemand die naar de baan solliciteerde.

De Turkse onderminister van Justitie Ramazan Can werd betrapt op camera toen hij reageerde op vriendjespolitiek verzoeken.

Ramazan Can, die aanwezig was bij een prijsuitreiking, werd betrapt door camera’s van Fox TV terwijl hij antwoordde op WhatsApp-berichten.

Can was te zien terwijl hij berichten las, beantwoordde en doorstuurde naar zijn assistent. Een van de berichten luidde:

“Ik werk als maatschappelijk werker bij de Academie voor Justitie. Ik heb je verteld dat ik het promotie-examen heb gedaan, je vroeg me om je mijn informatie te sturen. Ik stuur het door, vriendelijke groeten.”

Can werd ook gezien toen hij antwoordde “We hebben onze notitie genomen en we zullen het inshallah opvolgen,” op een soortgelijk bericht.

Aan de andere kant was de regerende afgevaardigde van de Rechtvaardigheids- en Ontwikkelingspartij (AKP), Mehmet Ali Çelebi, ook een van degenen die een ambtenaarspositie aanvroeg voor iemand die naar de baan solliciteerde.

Bron: Turkse media