Foto: Erdoğan

De Turkse president Erdoğan heeft regerende AKP-wetgevers aan de kaak gesteld voor het niet bijwonen van de vergaderingen van de Algemene Vergadering van het parlement.

“Ik heb vernomen dat onze (partij)fractie helaas problemen had met het bijwonen van de vergaderingen in de Algemene Vergadering. Als u uw verplichtingen niet nakomt, worden uw salarissen haram”, aldus Erdoğan.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft op 1 februari zijn wetgevers van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (AKP) aan de kaak gesteld voor het niet bijwonen van de vergaderingen van de Algemene Vergadering van het parlement.

“Ik hoorde dat onze (partij)fractie helaas problemen had met het bijwonen van de vergaderingen in de Algemene Vergadering. Dit verontrust mij. Het publiek betaalt hun salaris. Als u uw plichten als wetgever niet vervult, worden uw salarissen haram”, zei Erdoğan tijdens de vergadering van de parlementaire fractie van de AKP, waarmee hij bedoelde dat zij het salaris dat zij ontvangen niet verdienen.

De 96 wetgevers van de AKP (van de 286) waren niet aanwezig bij de laatste vergadering van de Algemene Vergadering van het parlement die op 26 januari werd gehouden, meldde online nieuwsuitgever Diken.

Verkiezingsprogramma

Erdoğan bekritiseerde daarentegen het verkiezingsprogramma dat het belangrijkste oppositieblok deze week aankondigde.

“Ze zijn nog niet in staat een presidentskandidaat te nomineren. Toch zeiden we laten we zien wat ze hebben voorbereid, ik wou dat we dat niet hadden gedaan. Het spijt ons zeer, niet voor onszelf, maar voor degenen die op deze partijen hopen,” zei Erdoğan.

Erdoğan sprak ook over de NAVO-biedingen van Zweden en Finland.

“Wij staan positief tegenover Finland, maar niet tegenover Zweden. Zolang jullie toestaan dat mijn heilige boek, de Koran, wordt verbrand, zullen we geen ja zeggen,” zei Erdoğan.

President Recep Tayyip Erdoğan heeft het debat over de NAVO-uitbreiding tot een campagne gemaakt in de aanloop naar de presidents- en parlementsverkiezingen die in mei in Turkije worden gehouden.

Vorige week schortte Turkije de NAVO-gesprekken met Zweden en Finland op vanwege de protesten in Stockholm, waaronder de Koranverbranding.

Bron: Turkse media