Het oordeel van de openbare aanklager werd bekendgemaakt in de zaak over de verdachte dood van Zerin Kılınç die uit het raam van haar huis op de tweede verdieping viel.

De gearresteerde verdachte Yılmaz Sazak, die de partner van Kılınç was, werd een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor opzettelijke moord.

“Het is duidelijk dat de verdachte de overledene met een bezemsteel sloeg tijdens een ruzie thuis, een asbak gooide, de overledene duwde die dicht bij het raam was tijdens het incident en ervoor zorgde dat ze op de grond viel en stierf”.

Zerin Kılınç (36), de moeder van een 12-jarig meisje, die met haar vriend Yılmaz Sazak (34) in de wijk Emek in het Odunpazarı district van Eskişehir woonde, viel op 20 juni vorig jaar rond 21.30 uur uit het raam van het appartement op de 2e verdieping van het gebouw.

Kılınç, die door paramedici naar het stadsziekenhuis van Eskişehir werd gebracht, kon niet worden gered.

In het eerste autopsieonderzoek werd vastgesteld dat Kılınç overleed door een val. Tijdens het onderzoek werd vastgesteld dat er bloedvlekken op de vloer en deur zaten en er waren ook sporen van gebroken glas en asbak.

Yılmaz Sazak, wiens verklaring werd opgenomen en vrijgelaten, werd 7 maanden na het incident opnieuw gearresteerd. Sazak werd deze keer gearresteerd op beschuldiging van opzettelijke doodslag.

Opgemerkt werd dat er ruzie was tussen de verdachte Yılmaz Sazak en zijn vriendin Zerin Kılınç als gevolg van jaloezie.

In de definitieve verklaring werd verklaard dat de verdachte Sazak ruzie had met Zerin Kılınç en beweerde dat zij een affaire had met haar manager.

Er werd verklaard dat de berichten dreigende boodschappen bevatten zoals “Kijk, nu zul je de prijs betalen voor dat bedrog, je ging mij bedriegen, je bent dood, ik zeg dat ik je van het leven zal beroven”.

De aanklager eiste zware levenslange gevangenisstraf voor de gearresteerde Yılmaz Sazak op de aanklacht van opzettelijke moord op een vrouw en 6 maanden tot 1 jaar op de aanklacht van bedreiging.

Yılmaz Sazak

Bron: Cumhuriyet