Psycholoog Buse Aydın

De Reclame Commissie heeft Buse Aydın een boete opgelegd van 550.059 TL (ongeveer 15.677 euro) omdat ze zichzelf als ‘seksuoloog’ heeft gepresenteerd, hoewel ze niet bevoegd is om actief te zijn in de gezondheidssector.

De boete werd opgelegd vanwege haar antwoorden op seksuele vragen tijdens live-uitzendingen en controversiële reacties die ze af en toe gaf.

De reden voor de boete was dat Buse Aydın zichzelf als “seksuoloog” presenteerde, terwijl ze niet bevoegd was om in de gezondheidssector te werken.

Na de boete heeft Buse Aydın een verklaring gedeeld op haar sociale media-account. Ze zei het volgende: “Hallo allemaal, allereerst is er geen probleem met mijn werk als psycholoog. Zoals jullie weten, begon ik altijd mijn video’s met ‘seksuoloog’, maar blijkbaar moest ik mezelf geen ‘seksuoloog’ noemen omdat die titel niet bestaat. Dat was de eerste reden voor de boete.”

“De tweede reden was dat video’s over aandoeningen zoals vaginisme en vroegtijdige ejaculatie, die als medische aandoeningen worden beschouwd, in het domein van artsen vielen en ik daarom geen informatie over die onderwerpen mocht geven. Daarom hebben we de video’s verwijderd. Veel mensen hebben baat gehad bij deze video’s en we ontvingen veel positieve reacties.”

“Je weet dat in Turkije geen enkel succes onbestraft blijft. Er is geen probleem, we hebben de inhoud volledig veranderd. Mijn werk is niet veranderd, we hebben alleen de titel aangepast.”

Wie is Buse Aydın?

Psycholoog Buse Aydın beantwoordde vragen over seksuele problemen die aan haar werden gesteld op sociale media. Met haar unieke stijl, die opvalt en soms sensationele antwoorden geeft, organiseerde Buse Aydın live-uitzendingen op platforms zoals Instagram en TikTok.

Bron: X