Reizigers mogen geen tweede telefoon invoeren, zelfs als ze invoerrechten betalen. Er zijn beperkingen opgelegd aan telefoons die vanuit het buitenland worden meegenomen.

Vanwege de betaalbare prijzen zijn er nu beperkingen opgelegd aan telefoons die uit het buitenland worden meegenomen. Het is nu niet langer toegestaan om een tweede telefoon het land binnen te brengen.

Sommige burgers die naar het buitenland reizen, keren terug met verschillende technologische gadgets vanwege de voordelige prijzen. Een daarvan is de mobiele telefoon.

Voor mensen die een goedkoper telefoon uit het buitenland willen kopen, is er slecht nieuws: er zijn nieuwe regels ingevoerd voor geïmporteerde mobiele telefoons.

Het is nu verboden om meerdere mobiele telefoons die door passagiers uit het buitenland zijn meegebracht, binnen te brengen door extra douanerechten te betalen.

Zelfs als een burger bereid is om douanerechten te betalen om een tweede telefoon het land binnen te brengen, wordt dit niet toegestaan volgens de nieuwe regelgeving. De tweede telefoon wordt bij de douane in beslag genomen.

In beslag genomen

Bij de douane wordt de tweede telefoon in beslag genomen, maar de reiziger kan deze terugkrijgen wanneer hij of zij het land opnieuw verlaat. De telefoons worden tot drie maanden in douaneopslag bewaard.

In het vorige systeem konden buitenlandse gebruikers belastingvrije telefoons meenemen, beperkt tot één telefoon per drie kalenderjaren.

Als ze echter een tweede telefoon wilden invoeren, moesten ze douanerechten betalen. Volgens het nieuwe systeem zou zelfs bij betaling van belasting de invoer van een tweede telefoon niet mogelijk zijn.

Verlengd naar 180 dagen

Turkse burgers die in het buitenland wonen en bij hun aankomst in Turkije een mobiele telefoon meenemen, hebben nu een registratieperiode van 180 dagen voor ongebruikte telefoons, in plaats van de eerdere periode van 120 dagen.

De registratieperiode voor ongebruikte apparaten is eerder verlengd tot 180 dagen. Dit betekent dat burgers die in het buitenland wonen en mobiele apparaten meenemen, hun ongebruikte apparaatregistratieperiode van 120 dagen twee keer met 30 dagen kunnen verlengen tot maximaal 180 dagen via het e-Government Portal.

Bron: Sabah