Een rechtbank in Istanbul heeft de arrestatie bevolen van een maker van inhoud voor volwassenen die de bijnaam “Sarem Uysal” gebruikt op sociale media op beschuldiging van “het verspreiden van obscene inhoud”. Bekijk hier de beelden.

De aanklager benadrukte met name de “halfnaakte” foto’s van de vrouw op Instagram.

De persoon met de initialen Y.H. kwam onder toezicht van de politie van Istanbul na een tip, meldde Cumhuriyet.

Autoriteiten verklaarden dat Y.H. geld vroeg aan volgers op sociale media door haar IBAN te delen en zo “oneerlijke inkomsten” verkreeg, wat volgens de Turkse wetgeving in bepaalde situaties een misdrijf van “ongeoorloofde fondsenwerving” kan vormen.

In haar verklaring beweerde Y.H. eigenaar te zijn van het genoemde IBAN-nummer, maar verklaarde dat er nepaccounts in haar naam waren geopend op sociale media.

De vrouw, die werd beschuldigd van het hebben van talrijke “obscene” inhoud op haar telefoon, verklaarde:

“De Telegram account is niet van mij. IBAN-informatie is van mij, maar mijn inhoud van OnlyFans is gedeeld op andere sociale media zonder mijn toestemming.”

Y.H., een voormalig verpleegster, onthulde dat ze 200 dollar rekende voor een video op OnlyFans en beweerde een maandelijks inkomen te hebben van ongeveer 100.000 lira (3.035 euro).

De aanklager beweerde dat Y.H. “halfnaakte” foto’s deelde op haar social media accounts, en dat de inhoud toegankelijk was voor kinderen die haar volgden.

Omdat kinderen vrij toegang hadden tot het sociale mediaplatform, vroeg de aanklager haar te arresteren op beschuldiging van “het faciliteren van de publicatie van obscene inhoud”.

De rechtbank heeft dit verzoek ingewilligd.

Verschillende makers van inhoud voor volwassenen in Turkije zijn onlangs geconfronteerd met onderzoeken op beschuldiging van “obscene inhoud”. Y.H. is echter de eerste die de aandacht vestigt op de focus van de aanklagers op “halfnaakte” foto’s.

Eerder werd OnlyFans content creator Gizem Bağdaçiçek in december aangehouden op beschuldiging van “obsceniteit”.

In november werd Gül Hatun gearresteerd na een TikTok-uitzending, maar beiden werden vrijgelaten zonder in voorlopige hechtenis te worden genomen.

Turkije vaardigde in juni een verbod uit op OnlyFans met als reden “obsceniteit”.

De meeste sites met inhoud voor volwassenen zijn ontoegankelijk in het land.

Artikel 226 van het Turkse Wetboek van Strafrecht verbiedt het verspreiden van “obscene” inhoud via pers en media.

In de wet ontbreekt echter een specifieke definitie van obsceniteit en er zijn geen bepalingen voor platforms zoals OnlyFans, die on-demand toegang bieden tot inhoud voor volwassenen.

Bron: Turkse media