Een huwelijksceremonie in Oostenrijk eindigt met de arrestatie van de bruidegom. De advocaat van de gearresteerde man uit scherpe kritiek op het optreden van de immigratiepolitie. De 26-jarige man is inmiddels uitgezet naar Turkije. Hier zijn de beelden.

Een 26-jarige man beleefde zijn bruiloft zaterdag (13 januari) op een onverwachte manier, toen hij tijdens de ceremonie op kasteel Vösendorf werd gearresteerd door de Oostenrijkse immigratiepolitie.

Volgens de Duitse media maakte deze ongewone gebeurtenis een abrupt einde aan de huwelijksceremonie, nog voordat het bruidspaar het jawoord had gegeven. De politieagenten arresteerden de bruidegom Hamza.

Hij verliet Oostenrijk per vliegtuig om 19.00 uur. De advocaat van de gearresteerde man, Gregor Klammer, bekritiseerde de procedure tegenover als “onwettig”.

De advocaat veroordeelde de arrestatie tijdens de bruiloft al als onwettig. Volgens Klammer zou de 26-jarige direct na de bruiloft verblijfsrecht hebben gekregen. Maar de politie had dit willen voorkomen. De bruidegom kreeg tien dagen voor de geplande bruiloft een negatief asielbesluit van de bestuursrechter.

De bruid, een 40-jarige Duitse vrouw, bevestigde aan de media dat zij en haar partner elkaar al langer kenden en dat het huwelijk al lang gepland was.

Volgens Klammer was de huwelijksceremonie wettig en was de actie van de immigratiepolitie buiten proporties. Het was onaanvaardbaar dat een bruiloft werd afgebroken om het legale verblijf van de bruidegom te verhinderen.

Klammer kondigde aan dat hij zich zal blijven inzetten voor het verblijf van zijn cliënt in Oostenrijk.

De uiteindelijke beslissing over de toekomst van de bruidegom valt nog te bezien. Voor de bruid en bruidegom zal deze dag echter zeker onvergetelijk blijven, zij het om tragische redenen.

Bron Duitse media