Een rechtbank heeft een vrouw bevoordeeld die een echtscheiding aanvroeg omdat de ontoereikende persoonlijke hygiëne van haar man de hoofdreden was. Bekijk hier de beelden.

De rechtbank schreef de volledige schuld aan de man toe en gaf opdracht tot scheiding van het stel en een schadevergoeding van 500.000 Turkse lira (15.220 euro).

De vrouw, alleen geïdentificeerd met de initialen A.Y. en woonachtig in de provincie Ankara in de regio Centraal-Anatolië, spande een echtscheidingsprocedure aan tegen haar man.

Zij beschuldigde hem ervan dat hij zijn persoonlijke hygiëne verwaarloosde door dagenlang niet te douchen en slechts een of twee keer per week zijn tanden te poetsen.

De 19e Familierechtbank van Ankara behandelde de zaak en A.Y. onderbouwde haar beweringen met ondersteunende getuigen.

In zijn vonnis bepaalde het Hof van Beroep dat de man, als de partij die de persoonlijke hygiëne verwaarloosde en lichaamsgeur verspreidde, volledig schuldig was aan de omstandigheden die tot de scheiding leidden, terwijl de vrouw onschuldig werd bevonden.

Deze baanbrekende uitspraak werpt licht op het belang van persoonlijke hygiëne in echtelijke relaties en stelt een voorbeeld voor gevallen waarin een dergelijke verwaarlozing van invloed is op het algehele welzijn van de relatie.

Bron: Hürriyet