Temidden van de toenemende anti-moslim sentimenten en cultureel racisme, benadrukt de Turkse president Erdoğan de prioriteit van het verdedigen van de rechten van de Turken in Europa.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft opgeroepen om de rechten en het welzijn van het Turkse volk in Europa te beschermen.

“In een periode waarin verschillende bedreigingen, van islamofobie tot cultureel racisme, escaleren in Europa, is het onze primaire plicht als unie om de rechten en belangen van het Turkse volk in Europa te verdedigen zonder af te wijken van de democratie en de rechtsstaat,” zei Erdogan.

“We verwachten dat jullie meer bijdragen aan het politieke, sociale, economische, culturele en wetenschappelijke leven van het land waar jullie wonen,” voegde hij eraan toe.

Erdoğan riep op om kinderen hun cultuur en de waarden van beschaving bij te brengen.

“Onthoud dit altijd: Ons grootste wapen tegen assimilatie is onze kinderen hun moedertaal, cultuur en beschavingswaarden bij te brengen, zodat onze toekomst gewaarborgd is,” zei de Turkse leider.

“Moge Allah onze steun zijn. Ik betuig via u mijn liefde en respect aan al onze burgers die buiten Turkije wonen, vooral in Europa.”

Bron: Turkse media