Een Turkse eigenaar van een radiostation en DJ werd ontvoerd en gedood door een bende die een tracker op zijn auto installeerde en hem greep toen hij zijn huis naderde, zo heeft een rechtbank gehoord. Bekijk hier de beelden. 

Mehmet Koray Alpergin en zijn vriendin, Gozde Dalbudak, werden beiden ontvoerd in Noord-Londen nadat ze een restaurant in Mayfair, centraal Londen, hadden verlaten, zo werd de rechtbank verteld. Bekijk hier de foto’s van het koppel.

De heer Alpergin werd gemarteld en vermoord en mevrouw Dalbudak werd twee dagen later gevonden, zo werd aan de Old Bailey verteld.

De heer Alpergin, die oorspronkelijk uit Noord-Cyprus kwam, was een bekend en populair figuur in de Britse Turkse gemeenschap en de eigenaar van een Turkstalig radiostation in Londen, Bizim FM.

“Sadistische misdadigers” zaten achter de ontvoering en moord, die de kenmerken droeg van georganiseerde misdaad, hoorde de rechtbank.

Ze werden meegenomen naar een lege wijnbar aan White Hart Lane, vlakbij het Tottenham Hotspur stadion in Noord-Londen, waar de heer Alpergin, 43, zou zijn geslagen, gemarteld en vermoord.

Zijn lichaam werd gedumpt in een bos in Essex en mevrouw Dalbudak bracht twee dagen door opgesloten in een toilet voordat ze werd bevrijd, zo werd de jury verteld.

Voor zijn dood leek hij angstig en gespannen in plaats van zijn gebruikelijke vrolijke zelf, hoorden juryleden. Hij zou ook zwaar in de schulden hebben gezeten met een reeks claims tegen hem, waaronder 37.163 euro voor zijn Audi.

Zes mannen

Zes mannen staan terecht in de Old Bailey op beschuldiging van moord, ontvoering, valse gevangenneming en belemmering van de rechtsgang.

In de beklaagdenbank zitten Steffan Gordon, 34 uit Northolt, Tejean Kennedy, 33 uit Cricklewood Broadway, Samuel Owusu-Opoku, 35 uit Wood Green, Junior Kettle, 32 uit Archway, Ali Kavak, 26 uit Tottenham en Erdogan Ulcay, 56 uit Camden.

Gordon, Kennedy, Owusu-Opoku, Kettle en Kavak ontkennen moord en twee aanklachten van valse gevangenschap. Kennedy, Owusu-Opoku, Kettle en Kavak ontkennen de ontvoering van de twee slachtoffers, wat Gordon toegeeft.

Ulcay en Kavak ontkennen ook dat ze de rechtsgang hebben belemmerd, onder andere door het lichaam van de heer Alpergin weg te gooien en twee voertuigen in brand te steken. Owusu-Opoku heeft de aanklacht toegegeven.

Gruwelijk gemarteld

Aanklager Crispin Aylett KC zei: “Het is duidelijk dat Koray Alpergin voor zijn dood uitgekleed en gruwelijk gemarteld was.

Zelfs terwijl hij genadeloos werd gemarteld, probeerde Alpergin zijn vriendin gerust te stellen.

“Mijn liefste, wees niet bang,” hoorde Dalbudak haar vriend naar haar roepen, vertelde aanklager Crispin Aylett aan de rechtbank.

“Uit het aantal en de aard van de opgelopen verwondingen maakt de aanklager op dat het niet moeilijk is om je voor te stellen dat een groep sadistische misdadigers om de beurt verwondingen toebracht.”

Op de avond van 13 oktober vorig jaar lagen zijn aanvallers hem en mevrouw Dalbudak op te wachten nadat één van hen het volgsysteem had geïnstalleerd, zo werd beweerd.

Toen ze terug naar huis gingen in Enfield, werd de vader van twee kinderen, de heer Alpergin, in een witte bestelwagen gegooid, terwijl mevrouw Dalbudak naar de wagen werd geleid door een gemaskerde huurmoordenaar.

Het busje en twee auto’s reden in konvooi weg naar een steegje in Tottenham, zo werd de jury verteld.

De heer Aylett zei: “Het was hier, in de stadion lounge, dat Koray Alpergin werd vermoord.

“Godze Dalbudak bracht bijna twee dagen door opgesloten in een toilet in de stadion lounge. Pas in de late namiddag van zaterdag 15 oktober werd ze vrijgelaten.”

Gedumpt in bos

Het lichaam van de heer Alpergin werd naar Loughton in Essex gebracht, waar het op 15 oktober in een bos werd gedumpt en een paar uur later door een hondenuitlater werd gevonden.

De heer Aylett zei dat een autopsie 94 verschillende verwondingen op zijn lichaam vaststelde, dat bedekt was met snijwonden en kneuzingen.

De heer Aylett vertelde de juryleden: “Dit was, hoe je het ook bekijkt, een verschrikkelijke misdaad waar een groot aantal mensen een rol in hebben gespeeld.”

Het gebruik van voertuigen met valse nummerplaten die later werden uitgebrand, droeg “alle kenmerken van een verband met zware, georganiseerde misdaad – bijna zeker drugs”, zo werd beweerd.

Mr Aylett vertelde de juryleden: “De aanklager beweert dat Koray Alpergin ontvoerd en gemarteld werd zodat hij gestraft zou worden voor iets dat hij gedaan had of gedwongen werd om iets op te geven wat hij wist – misschien de verblijfplaats van drugs of geld – en wat zijn ontvoerders ook wilden weten.”

Het proces gaat verder.