Een voorbeeld van een Turkse kapper

De leider van de rechtse Reform UK-partij, Richard Tice, heeft opgeroepen tot een harde aanpak van kapperszaken die uitsluitend contant geld accepteren en zich profileren als Turks.

Tice beweerde, zonder bewijs te leveren, dat dergelijke zaken dekmantels zijn voor het witwassen van inkomsten uit de drugshandel in een reeks berichten op het sociale mediaplatform X.

“De politie en lokale autoriteiten doen niets: onwetend en incompetent of bewust en corrupt… of gewoon bang”, schreef Tice laat op woensdag in een bericht.

In een eerder bericht, als reactie op een klacht over “Turkse” kappers die “de sfeer in een gebied verschrikkelijk omlaag halen”, zei Tice dat ze “overal in het land openden”, en voegde daaraan toe dat “velen vrezen dat deze fronten zijn voor het witwassen van drugsgelden”.

Turkse kapperszaken zijn de afgelopen jaren een veelvoorkomend verschijnsel geworden in steden en dorpen door heel het VK. Hun populariteit is te danken aan de vermeende vaardigheid van Turkse kappers in veel ingewikkelde kapsels, zoals skin fades. Een traditionele Turkse kapper biedt ook extra diensten aan, zoals een hoofdmassage en het branden van overtollige oorharen met een open vlam.

Reform UK neemt momenteel deel aan de algemene verkiezingen in het VK, die gepland staan voor 4 juli, en peilt rond de 10 procent.

Ondanks die cijfers is het onwaarschijnlijk dat de partij zetels in het parlement wint, vanwege het “first past the post”-systeem in het land.

Desondanks is de partij invloedrijk in het bepalen van de politieke richting van de regerende Conservatieve Partij, waarmee ze concurreert om kiezers.

Het platform van de partij is grotendeels gericht op het immigratievraagstuk en haar leden worden vaak beschuldigd van het targeten van de moslimbevolking in het VK.

Eerder deze week beschuldigde Brexit-campagnevoerder en erevoorzitter van Reform UK, Nigel Farage, jonge moslims ervan Britse waarden te haten.

Bron: X en The Telegraph