Man gearresteerd in onderzoek naar moord op rapper Tupac Shakur

De politie van Las Vegas heeft naar verluidt een man gearresteerd in verband met de moord op rapper Tupac Shakur bijna drie decennia geleden. Klik hier voor de beelden. 

De hiphoplegende werd in 1996 doodgeschoten in Las Vegas. Zijn moordenaar is een mysterie gebleven.

Vrijdagochtend arresteerde de politie van Las Vegas een man voor zijn dood, volgens bronnen die spraken met persbureau AP.

Shakur, een van de meest geprezen rappers van de hiphop, was pas 25 toen hij stierf.

Roem

Tupac Shakur werd vermoord op het hoogtepunt van zijn roem. De rapper was nog maar 25 toen hij op 7 september 1996 nietsvermoedend een bokswedstrijd bijwoonde in Las Vegas, samen met zijn manager, Suge Knight.

Na de match stapten de twee in een zwarte BMW, die niet veel later werd ingehaald door een witte Cadillac. Vanuit het raam van die luxewagen weerklonken er plotseling enkele schoten. De auto werd volledig doorzeefd met kogels.

Knight, die niet kon zien wie precies het vuur opende, keek hulpeloos toe hoe Tupac meerdere keren geraakt werd.

Een week lang vocht de gevierde rapper nog voor zijn leven in het ziekenhuis, maar hij bezweek op 13 september aan zijn zware verwondingen. Diezelfde dag nog werd hij gecremeerd.

De verdachte is de bekende gangster Duane Davis, die de bijnaam Keffe D heeft. Hij wordt later vrijdag naar verluidt formeel aangeklaagd. De arrestatie wordt gezien als een doorbraak in de slepende zaak.

De wereldberoemde rapper, toen 25 jaar, werd op 7 september 1996 neergeschoten vanuit een auto in Las Vegas. Een kleine week later overleed hij. De zaak werd nooit opgelost.

In 2018 werd het politieonderzoek heropend. Bendelid Keefe D – echte naam Duane Keith Davis – is onlangs in verdenking gesteld van de koelbloedige moord. In juli vond er een huiszoeking plaats bij hem in Henderson, Nevada, die wel dertien uur duurde. De politie nam toen onder andere kogels, verschillende tijdschriftartikelen over Tupac en zijn dood, computers en harde schijven in beslag. Op de harde schijven waren verschillende foto’s van Tupac te zien, net als bepaalde andere personen die in verband gebracht worden met zijn dood.

Moest Keefe schuldig blijken, zou dat een eind brengen aan talrijke complottheorieën die stellen dat Tupac nog in leven is. Wie ‘Tupac is alive’ googelt, komt op de meest waanzinnige complottheorieën terecht.

Tupac Shakur werd neergeschoten toen hij, gezeten in een BMW, stilstond bij de bekende Strip van Las Vegas. Hij werd vier keer geraakt; twee keer in zijn borst, een keer in zijn arm en een keer in zijn dijbeen.

Invloedrijke rapper

Tupac werd en wordt door velen gezien als de meest invloedrijke rapper uit de stroming van de gangsterrap. In het nummer Changes, dat twee jaar na zijn dood werd uitgebracht en wat zijn grootste hit werd.

Bron: X