Een vakantieganger poseert voor een foto in een luchthaven in Turkije

Het voorzitterschap voor Turken in het buitenland en aanverwante gemeenschappen (Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı) neemt jongeren tussen 18 en 30 jaar die in het buitenland wonen gratis mee naar Turkije ter gelegenheid van de 100e verjaardag van de stichting van de republiek.

In de verklaring van het voorzitterschap voor Turken in het buitenland en aanverwante gemeenschappen stond het volgende:

“Binnen het kader van het programma is het de bedoeling dat onze jongeren die in verschillende landen in het buitenland wonen, de geschiedenis van onze republiek leren kennen, ervaring opdoen door historische plaatsen te bezoeken die een belangrijke rol hebben gespeeld bij de oprichting van onze republiek”

“En een idee krijgen van de nationale strijd, bijdragen aan de ontwikkeling van hun nationaal historisch bewustzijn en de versterking van hun banden met hun vaderland ondersteunen.”

De jongeren die met het programma naar Turkije gaan, zullen tussen 26 en 29 oktober 2023 deelnemen aan trainingsseminars, bezoeken aan historische locaties en verschillende activiteiten in Ankara. Klik hier om te zien welke stappen je moet volgen.

Wat gebeurt er in het programma?

– Seminars door academici over de geschiedenis van de Republiek en de nationale strijd,

– Bezoeken aan historische plaatsen die een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van de Republiek

– Film- en documentairevertoningen en speciale evenementen over de oprichtingsjaren van Turkije

Vereisten voor deelname

Burger zijn van de Republiek Turkije / houder zijn van een blauwe kaart of recht hebben op een blauwe kaart,

Zijn/haar middelbare schoolopleiding in het buitenland hebben afgerond,

Tussen 18 en 30 jaar oud zijn (geboren voor 15.09.2005 en na 15.09.1993).

Faciliteiten voor deelnemers

De verblijfskosten van de deelnemers in Ankara tijdens het programma worden gedekt.

Daarnaast zorgt YTB voor lokaal vervoer binnen het kader van het programma. Daarnaast krijgen de deelnemers vervoerssteun tot 150 euro, op voorwaarde dat ze dit kunnen aantonen.

Online aanvragen

Aanvragen kunnen tussen 15 september en 2 oktober 2023 worden ingediend. Hoe je dat precies moet doen staat hier uitgelegd.

Bron: Turkse media