De Turkse atlete Alya Akar, die tweede staat op de wereldranglijst voor vrijduiken, zet haar training voort met het oog op ultieme glorie tijdens de komende wereldkampioenschappen.

De 15-jarige werd geselecteerd voor het nationale team na een indrukwekkende demonstratie van vrijduiken, een sport waarmee ze pas drie jaar geleden is begonnen, en behaalde belangrijke titels in de kampioenschappen waaraan ze tot nu toe heeft deelgenomen.

Akar won vorig jaar drie zilveren medailles in verschillende categorieën voor junioren op de kampioenschappen vrijduiken in de Türkiye Pool, en twee zilveren en een bronzen medaille in verschillende categorieën op de wereldkampioenschappen vrijduiken in de Pool.

Onlangs won ze een gouden medaille in de categorie éénademig zonder vinnen, en een zilveren medaille in de categorie mono-pallet op de Türkiye Free Diving Pool Championships gehouden in Ankara.

Akar bereidt zich nu voor om Türkiye te vertegenwoordigen op het WK vrijduiken indoor in Koeweit van 7 tot 13 mei.

Haar uiteindelijke doel is de wereldkampioenschappen toe te voegen aan haar palmares door de hoogste plaats op het podium te veroveren.

In een gesprek met Anadolu Agency (AA) zei Akar: “Mijn doel bij de kampioenschappen is om ons volkslied te laten zingen en als eerste op het podium te staan. Tegelijkertijd wil ik daar nieuwe records breken.”

Haar coach, Sertan Aydın, sprak ook zijn vertrouwen uit in haar capaciteiten en verklaarde dat ze zal strijden om de gouden medaille op de wereldkampioenschappen. “Ik hoop dat ze als wereldkampioen naar Turkije zal terugkeren,” voegde hij eraan toe.

Hoewel ze pas drie jaar geleden is begonnen met vrijduiken, heeft Alya Akar indrukwekkende vaardigheden en vastberadenheid getoond, waardoor ze een plaats in het nationale team en een plek op de komende wereldkampioenschappen heeft veroverd.

Met haar oog op de toppositie is ze er zeker van dat ze een spetterende wedstrijd zal neerzetten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alya (@alya_akarr_)

Bron: Sabah