Twee mannelijke passagiers die op de luchthaven van Wenen in Oostenrijk aankwamen om naar Istanbul te reizen, werden betrapt met in totaal 700.000 euro aan contant geld, zowel op henzelf als in hun bagage.

De Oostenrijkse douane nam het geld in beslag en heeft een onderzoek ingesteld naar de twee mannen. Bekijk hier de beelden.

Het incident vond plaats begin april, volgens een verklaring van het Oostenrijkse ministerie van Financiën.

Een Afghaanse man die op de luchthaven aankwam, werd betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid geld in zijn handbagage.

De bagage van de man en zijn neef werd opnieuw gecontroleerd. Bij het eerste onderzoek van de handbagage van de passagiers werd 320.000 euro aan contant geld gevonden.

Ondanks dat de passagiers ontkenden meer geld bij zich te hebben toen hun werd gevraagd, lieten veiligheidsfunctionarissen de bagage van de passagiers opnieuw doorzoeken.

Bij een grondiger onderzoek werd er in totaal 380.000 euro gevonden in hun bagage.

Winkelen in Turkije

De twee neven beweerden dat het geld bedoeld was voor winkelen in Turkije.

Maar het totale bedrag van 700.000 euro werd voorlopig in beslag genomen en er werd een financieel onderzoek gestart naar de twee passagiers.

Minister van Financiën Magnus Brunner verklaarde: “Bij het reizen naar een ander EU-land moet contant geld boven de 10.000 euro worden aangegeven.”

“Deze procedure is belangrijk om illegale geldstromen zoals witwassen van geld en financiering van terrorisme te voorkomen. We bedanken onze collega’s bij de Oostenrijkse douane voor hun verantwoordelijke en gerichte controle-inspanningen.”

Bron: SonHaber