In Duitsland heeft zich een verbijsterend incident voorgedaan. De 47-jarige Serkan Ö., die in München woont en zich jarenlang heeft voorgedaan als een waarzegger, heeft een Duitse vrouw voor 1,3 miljoen euro opgelicht.

Tegen Serkan Ö. en zijn echtgenote is een aanklacht ingediend wegens grootschalige oplichting. Bekijk hier de beelden.

Serkan Ö. verscheen op de eerste dag van de rechtszaak, maar verdween vervolgens spoorloos op de tweede dag. Het wordt vermoed dat Serkan Ö. en zijn vrouw naar Turkije zijn gevlucht.

Volgens de aanklager ontmoette Serkan Ö., een vroeggepensioneerde elektrisch ingenieur uit het Weilheim-gebied (Boven-Beieren), in 2011 de vrouw van een succesvolle ondernemer.

Serkan, die meteen de “neiging tot bijgelovigheid” van de vrouw opmerkte, beweerde zelf een “helderziende”, “medium” en “genezer” te zijn, en zei dat zijn moeder de toekomst kon voorspellen door koffiedik te kijken.

Hij overtuigde de goedgelovige vrouw ervan dat hij “voorspoed aan haar en haar familie kon brengen en schade kon voorkomen”.

Grote bedragen

Sinds 2018 heeft Serkan voortdurend grote bedragen geld van de vrouw ontvangen.

Volgens de aanklager heeft Serkan verschillende rituelen uitgevoerd om de vrouw te bedriegen, zoals het voorkomen van vermeende aanstaande verkeersongevallen, en heeft hij haar zelfs verdoofd met sommige drankjes die hij haar gaf.

Volgens de aanklager verkocht de vrouw op aanwijzing van Serkan op een gegeven moment haar appartement voor 400.000 euro.

Hoewel de schade voor het slachtoffer wordt geschat op 1,3 miljoen euro, wordt de totale schade geschat op 5 miljoen euro.

Niet opdagen

Tijdens de eerste dag van het proces verscheen Serkan Ö., naar verluidt samen met zijn vrouw uit Turkije, maar hij kwam niet opdagen voor de tweede dag.

De rechtbank beweert dat Serkan naar Turkije is teruggekeerd en daar een luxueus leven leidt. Bekijk hier de beelden.

De krant beweert dat Serkan Ö. een luxe leven leidt in Turkije en beelden van zijn boottochten en vakanties deelt op zijn sociale media-account.

De echtgenoot van de opgelichte vrouw, die met de krant sprak, zei:

“We zullen ons geld nooit terugkrijgen, en hij heeft deze gelden gebruikt om bedrijven in Turkije op te zetten.”

Aanvankelijk werd Serkan Ö. op vrije voeten berecht, maar nadat hij niet verscheen voor de tweede dag van het proces, werd een Europees arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Bron: Duitse media