In Tokat is een onderzoek gestart naar het optreden op 23 april waarbij leerlingen rokken en een sluier droegen.

Naar aanleiding van de viering van de Dag van de Nationale Soevereiniteit en het Kinderfeest op 23 april, is er een administratief onderzoek gestart naar de schoolleiding en leraren die toestonden dat de leerlingen rokken droegen en optraden.

Afgelopen week werden er vieringen gehouden in de slaapzaal ter gelegenheid van de Dag van de Nationale Soevereiniteit en het Kinderfeest. Bekijk hier de beelden.

De beelden die uit Tokat, waar de vieringen werden gehouden, kwamen, veroorzaakten echter ophef. De jongens werden gekleed in rokken en moesten optreden.

Tijdens het vieringsprogramma op de Bereketli Basisschool in het dorp Bereketli in het district Reşadiye, werden vier studenten gekleed in rokken en met een sluier op, om een scène uit de film ‘Hababam Sınıfı’ na te bootsen.

Administratief onderzoek naar leraren

Naar aanleiding van het optreden van de vier jongensstudenten die rokken droegen en een sluier opzetten om een filmscène na te bootsen tijdens het programma op de basisschool, is er een administratief onderzoek gestart door de overheid tegen de schoolleiding en leraren die het programma organiseerden.

Bron: Turkse media