Tijdens een bijeenkomst in de noordelijke provincie Giresun zei president Erdoğan: “Je zou je leider niet opofferen voor een ui of een aardappel”, waarmee hij verwees naar de stijgende kosten van levensonderhoud.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft op 4 mei een bijeenkomst gehouden in het kader van zijn verkiezingscampagne in de noordelijke provincie Giresun.

Tegen zijn aanhangers zei Erdoğan: “Ik weet dat jullie je leider niet zouden opofferen voor een ui of een aardappel”, verwijzend naar de stijgende kosten van levensonderhoud.

Hoewel het Turks Statistisch Instituut (TÜİK) in april een jaarlijkse inflatie van 43,68% aankondigde, meldde ENAG Inflation Research Group, een onafhankelijke instelling die in 2020 is opgericht om de inflatie van het land te volgen, dat de inflatie 105,19% bedroeg.

Volgens sommige peilingen zou Erdoğan bij de verkiezingen van 14 mei zijn ambt kunnen verliezen tegen zijn rivaal Kemal Kılıçdaroğlu, terwijl de burgers moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen als gevolg van de onstuitbare inflatie en de verslechterende economische crisis.

Tijdens de bijeenkomst voegde Erdoğan eraan toe dat “de inflatie elke maand afneemt. Hij is gedaald tot 43 procent. Het zal elke maand blijven dalen.”

“Op 14 mei is het niet genoeg dat je gaat stemmen, je moet minstens één van je vrienden of buren overhalen om op ons te stemmen. Anders zal (de oppositie) de gaskraan die we in de Zwarte Zee vonden dichtdraaien en beton gieten in het olieveld (dat we vonden) in Gabar (berg). Ze hebben beloofd Selahattin (Demirtaş) vrij te laten uit de gevangenis,” zei de 69-jarige leider.

Turkije houdt op 14 mei, op de honderdste verjaardag van de stichting van de republiek, parlements- en presidentsverkiezingen.

Bron: Hürriyet