Turkse Nederlandse zangeres Karsu treedt in Istanbul op met soulvolle noten

De wereldberoemde Amsterdamse zangeres Karsu zal de inwoners van Istanbul betoveren met haar soulvolle stem en pianovaardigheden die haar onderscheiden van andere artiesten.

Dat zal ze doen tijdens een optreden dat voor zaterdag is gepland in het YBY Woods in Istanbul, een uitgestrekt groen gebied waar veel culturele evenementen plaatsvinden.

Karsu heeft wereldwijd in vele landen opgetreden, waaronder de VS en Japan. Ze kreeg lovende kritieken voor haar muziek en werd geprezen door diverse artiesten, waaronder Quincy Jones, die haar omschreef als “een van de zeldzaamste en meest unieke stemmen ooit”.

Ze heeft ook de harten van vele fans veroverd met haar unieke stem en muziekstijl. Karsu Dönmez, professioneel bekend als Karsu, werd in 1990 in Amsterdam geboren en groeide op in een gezin van Turkse afkomst waar muziek een belangrijke rol speelde. Haar vader was componist en muzikant en haar moeder was zangeres.

Karsu’s muziek is een fusie van verschillende genres, waaronder jazz, blues en Turkse volksmuziek.

Karsu is betrokken geweest bij veel hulpacties in verband met de aardbevingen, omdat zij ook 10 familieleden verloor in Hatay, een van de 11 provincies die zwaar werden getroffen door de aardbevingen in Turkije op 6 februari.

Ze trad in de Philharmonie Haarlem op in het Turks, Nederlands, Engels en Arabisch en haalde bijna 45.835 dollar op voor hulpacties.

Bron: Sabah