Een levenloos lichaam is gevonden in het landingsgestel van een Turkish Airlines (THY) vliegtuig op de luchthaven van Istanbul na een vlucht van Amsterdam naar Istanbul. Bekijk hier de beelden. 

Het vliegtuig van het type Airbus A330 met TC-JO van THY kwam op 14 september om 23.30 uur vanuit Amsterdam aan in Istanbul.

Tijdens technische onderhoudswerkzaamheden na de landing op de luchthaven werd het levenloze lichaam van een verstekeling gevonden in het landingsgestel van het vliegtuig.

Ambtenaren schatten dat het lichaam toebehoorde aan een Afrikaanse man tussen de 30 en 40 jaar oud, maar zijn identiteit kon niet definitief worden vastgesteld.

Er is een uitgebreid onderzoek gestart naar het incident en de beveiligingscamera’s van de afgelopen twee dagen op de luchthaven van Istanbul zijn grondig bekeken.

Het lichaam is naar het Forensisch Medisch Instituut gestuurd voor identificatie.

De lokale media meldden dat het vliegtuig, met het lichaam in het landingsgestel, op 10 september van Nouakchott, de hoofdstad van Mauritanië, naar Banjul, de hoofdstad van Gambia, vloog.

Volgens is de dode waarschijnlijk een verstekeling, al zou het ook om een medewerker kunnen gaan.

Er zou rekening mee gehouden worden dat de persoon al op 10 september aan boord van het vliegtuig is geklommen, tijdens een vlucht die opsteeg van de luchthaven van Banjul in Gambia.

Op 11 september vloog het van de Gabonese hoofdstad Libreville naar de Angolese hoofdstad Luanda.

Autoriteiten onderzoeken momenteel de mogelijkheid dat de verstekeling op één van deze punten aan boord van het vliegtuig is gegaan.

Bron: Hurriyet