Met het naderende vakantieseizoen stijgen de ticketprijzen voor vluchten vanuit Europa naar Turkije tot astronomische hoogten. Bekijk hier de beelden. 

Dit heeft geleid tot ontevredenheid bij Europeanen en de zogenaamde gurbetçiler (Turkse staatsburgers in het buitenland) en hun maatschappelijke organisaties in Europa, die nu actie ondernemen tegen de Turkse luchtvaartmaatschappijen.

In een dringende brief gericht aan de algemeen directeur van Turkish Airlines (THY) hebben verschillende Turkse organisaties gepleit voor een herziening van de ticketprijzen.

Ze dringen erop aan dat de prijzen worden verlaagd om te voorkomen dat Europese Turken financieel worden benadeeld.

“We zullen een boycotbesluit nemen gedurende het hele jaar,” luidt de krachtige waarschuwing van de organisaties.

Ze dreigen niet alleen THY, maar ook andere luchtvaartmaatschappijen zoals Pegasus te boycotten als de hoge ticketprijzen niet worden aangepakt.

In een reactie op de groeiende ontevredenheid heeft THY toegezegd de eisen van de Turken in Europa te zullen onderzoeken en dit onderwerp te zullen bespreken met het Ministerie van Transport.

Echter, de daadwerkelijke maatregelen die zullen worden genomen om de ticketprijzen te verlagen, blijven voorlopig onbekend.

Deze ontwikkeling benadrukt de strijd van vakantiegangers voor betaalbare reizen en roept vragen op over de verantwoordelijkheid van luchtvaartmaatschappijen.

Bron