Arzu Samat, een Turkse Nederlander die in Nederland heeft gewoond, heeft recentelijk besloten om definitief terug te keren naar het land van haar roots, Turkije.

Maar haar terugkeer naar Turkije markeert niet alleen een persoonlijke beslissing, het opent ook een nieuw hoofdstuk in haar professionele leven.

Arzu Samat, geboren en getogen in Zaandam, besloot definitief terug te keren naar Turkije vanwege de taalvereiste die Nederland heeft gesteld, en opende taalcursussen in Turkije.

Een van de belangrijkste redenen voor Arzu’s beslissing was de taalvereiste die Nederland heeft gesteld.

Als reactie daarop opende ze taalcursussen in Turkije nadat ze zich definitief in het land had gevestigd.

Deze stap illustreert niet alleen haar toewijding aan haar eigen culturele roots, maar ook haar vermogen om zich aan te passen en nieuwe kansen te creëren.

Met haar terugkeer naar Turkije heeft Arzu Samat ook haar professionele carrière nieuw leven ingeblazen.

Europese zakenmensen

Ze leidt nu Europese zakenmensen met haar adviesbureau in Turkije, waar ze investerings- en juridisch advies biedt aan internationale ondernemers die geïnteresseerd zijn in de Turkse markt.

“Ik heb besloten mijn bedrijf naar Turkije te verplaatsen vanwege de taalvereiste voor gezinshereniging in het land,” legt Arzu uit.

“Ik heb een rol gespeeld in de hereniging van honderden gezinnen. Parallel daaraan ben ik begonnen met het bieden van investerings- en juridisch advies aan Europese zakenmensen.”

Arzu Samat’s besluit om terug te keren naar Turkije is niet uniek

Volgens recente gegevens blijft het aantal Turken dat definitief terugkeert van Europa naar Turkije toenemen.

Als we kijken naar de verdeling van migranten naar steden, blijkt dat Istanbul de stad is die het grootste percentage migratie heeft ontvangen, gevolgd door Antalya, Ankara, Bursa en Mersin.

Arzu Samat’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van een individu dat niet alleen besluit terug te keren naar haar roots, maar ook actief bijdraagt aan de zakelijke en sociale ontwikkelingen in haar geboorteland.

Met haar vastberadenheid en ondernemersgeest belichaamt ze de mogelijkheden die ontstaan ​​wanneer men zich openstelt voor nieuwe kansen en uitdagingen durft aan te gaan.

Bron: Turks media