Debra Crockett, een voormalige verkoopmedewerker in de Verenigde Staten, ontdekte na haar pensionering dat het overheidsinkomen niet toereikend was om in haar eigen land van te leven.

Ze besloot daarom haar toevlucht te zoeken in Turkije, waar ze een geweldig leven leidt met haar pensioeninkomen.

Acht jaar geleden nam Debra Crockett de beslissing voor verandering. Debra en haar partner waren financieel stabiel in de VS, maar ze vonden dat ze genoeg hadden gewerkt en besloten de wereld rond te reizen.

Om dit te realiseren, gingen ze enkele jaren eerder met pensioen en verkochten ze hun huis, auto’s en waardevolle bezittingen.

Kosten in Turkije

Tijdens hun reizen staken ze de Middellandse Zee over en vestigden uiteindelijk hun aandacht op Turkije.

Daar bedraagt het pensioen van Crockett 2.715 euro per maand, terwijl de kosten voor huur, elektriciteit, water en internet respectievelijk 429 euro, 23 euro, iets minder dan 1 euro en iets meer dan 10 euro per maand bedragen.

Crockett leeft volledig van haar pensioen, zonder schulden, en houdt dagelijkse aantekeningen bij van haar uitgaven. Ze merkt op dat de gezondheidszorg in Turkije veel betaalbaarder is dan in de VS.

Met het Amerikaanse socialezekerheidsstelsel dat niet genoeg is om de kosten van levensonderhoud te dekken, benadrukt Crockett het belang van financiële planning en het verkennen van alternatieve levensstijlen.

Crockett waardeert ook de grote expat-gemeenschap in Turkije en de diverse sociale activiteiten die beschikbaar zijn. Ze gelooft dat andere landen, zoals Turkije, voor hun ouderen moeten zorgen, en benadrukt dat wonen in Turkije haar financieel enorm heeft geholpen.

Bron: Turkse media