Een Turkse burger heeft bij Fox News geklaagd over het “gebrek aan beveiliging” aan de grens van de Verenigde Staten nadat hij op een illegale manier was overgestoken. Zijn interview is viraal gegaan.

De migrant, die de Jacumba-regio van Californië vanuit Mexico binnenkwam, vertelde Bill Melugin van Fox News dat hij een kartel ongeveer 10.000 dollar had betaald om de grens over te steken.

“Eigenlijk hebben de Amerikanen gelijk, helemaal waar. Wie komt er dit land binnen? Ze weten het niet. Oké, ik ben goed. Maar wat als ze niet goed zijn? Wat als het moordenaars, psychopaten of iets anders zijn? Geen garantie daarop. Geen beveiliging, geen veiligheidscontrole, geen achtergrondcontrole,” zei hij.

Hij zei dat het hem 24 dagen kostte om in de Verenigde Staten te komen. Hij reisde via Qatar, Dubai, Egypte, Zuid-Afrika en Brazilië voordat hij in Midden-Amerika aankwam en vervolgens naar de VS reisde.

“Wanneer illegalen meer geven om grensbeveiliging dan Biden, weet je dat hij heeft gefaald,” zei de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Mike Johnson, in een bericht op sociale media.

De eigenaar van X, Elon Musk, reageerde op Johnsons bericht en zei: “Serieus.”

Bron: X