Yeşim Eker (17)

Een 17-jarig meisje dat zwaargewond raakte bij de brand die uitbrak in de tent waar zij verbleef in de door de aardbeving getroffen zuidelijke provincie Hatay is overleden na haar 25-daagse strijd om het leven, waarmee het dodental op twee komt.

De brand die uitbrak in de tent die was opgezet voor slachtoffers van de aardbeving in de tuin van een school in het district İskenderun verwondde Ertuğ Veli Eker (18) en zijn zussen, Elif Mislina en Yeşim, vroeg op 26 maart.

De zussen, wier toestand kritiek was, werden overgebracht naar het Adana City Hospital nadat ze naar een ziekenhuis in Hatay’s Dörtyol district waren gebracht.

De vierjarige Elif Mislina (zie onderaan) kwam de dag na de brand ondanks alle inspanningen om het leven.

Haar oudere zus, Yeşim (zie hierboven), die 25 dagen in hetzelfde ziekenhuis werd behandeld met een levensbedreigende aandoening, kon niet worden gered.

Hatay heeft de meeste schade geleden door de twee aardbevingen die het zuiden van Turkije op 6 februari hebben geteisterd. De werkzaamheden, waaronder het gecontroleerd slopen van gebouwen en het verwijderen van puin, gaan door in de provincie.

Bij de aardbevingen van 7,7 en 7,6 magnitude kwamen minstens 50.500 mensen om het leven, terwijl sinds 6 februari meer dan 13.000 naschokken in de regio plaatsvonden.

Ongeveer 14 miljoen mensen in Turkije zijn getroffen door de bevingen.

De schade door de aardbevingen wordt geschat op meer dan 100 miljard dollar, aldus een vertegenwoordiger van een UNDP-programma van de Verenigde Naties.

Bron: Hürriyet