De beroemde Turkse arabesk-zanger Orhan Gencebay, die de aandacht vestigt op het belang van de verkiezingen van 14 mei, heeft betoogd dat sommige landen “elk kwaad doen om (president) Erdoğan ten val te brengen”, vanwege de “prestaties” van Turkije.

Gencebay zei dat het Westen “ons land wil regeren zoals zij dat willen”.

De beroemde regeringsgezinde zanger Orhan Gencebay heeft betoogd dat sommige landen “alle kwaad doen om (president) Erdoğan omver te werpen”.

“Ons land is met zijn recente prestaties een van de belangrijkste landen ter wereld geworden. Sommige kwaadaardige landen zijn echter zeer verontrust door onze successen en doen elk kwaad om de regering van Recep Tayyip Erdoğan, die aan de macht kwam met de stemmen van ons volk, omver te werpen,” vertelde Gencebay aan het regeringsgezinde dagblad Sabah.

“In feite is hun primaire doel niet om Erdoğan omver te werpen, maar om Turkije te verhinderen. Het Westen wil ons land regeren zoals zij dat willen, ons laten gehoorzamen, zoals in de vorige periodes. Maar ons land is hen nu voorbijgestreefd.”

“Franse historici zeiden: ‘God heeft de Turken naar de wereld gestuurd om de wereld recht te doen’, terwijl Duitse historici zeiden: ‘Er zal geen geschiedenis zijn nadat de Turken uit de geschiedenis zijn verwijderd’,” betoogde Gencebay verder.

De 78-jarige arabeske zanger zei dat president Erdoğan en zijn AKP-regering “een grote rol spelen in de recente prestaties en successen” van Turkije, en wees op het belang van de verkiezingen van 14 mei.

“Wat Turkije ook doet, het zal het respectvol en trouw aan de mensenrechten en waarden doen. Het zal nooit een imperialistische uitbuiter zijn,” voegde Gencebay eraan toe.

Gencebay is een zeer bekend figuur, vooral door zijn albums die hij in de jaren zeventig en tachtig tijdens de arabeske golf in Turkije produceerde.

Bron: Turkse media