Twee maanden geleden vertrok een in Nederland woonachtige Rotterdammer met zijn caravan naar Turkije. Bekijk hier de foto’s.

Bij zijn terugkeer kreeg hij naar eigen zeggen een boete van 70.000 euro opgelegd vanwege aanpassingen die hij aan zijn caravan had laten doen. Dit deelde hij op zijn X-account.

De Rotterdammer verklaarde op sociale media dat hij de boete kreeg bij de Kapıkule Grensovergang.

Hij vertelde dat hij, toen hij twee maanden eerder met zijn caravan naar Turkije reisde, de binnenkant van de caravan had laten renoveren. De renovaties aan zijn caravan kostten hem 15.000 euro.

Bij zijn terugkeer naar Nederland werd hij door de douane aangehouden en kreeg hij te horen dat de wijzigingen in zijn caravan aanleiding gaven tot een boete van 70.000 euro.

De grensbeambte vertelde hem dat hij niet kon vertrekken. Toen hij vroeg waarom, zei de beambte: “Dit voertuig is niet meer zoals het binnenkwam, de binnenkant is veranderd.”

Factuur

Ondanks dat hij de factuur en de locatie waar het werk was uitgevoerd liet zien, kreeg hij een boete van 2,5 miljoen TL (70.000 euro). Hij was in shock en belde de bevoegde autoriteiten om zijn situatie uit te leggen, maar helaas werd hem telkens verteld dat hij de boete moest betalen.

De Rotterdammer gaf aan dat hij niet in staat was om dit bedrag te betalen. Na overleg met de autoriteiten kon hij aantonen dat de aanpassingen in Turkije waren gedaan en dat hij voor alle werkzaamheden facturen had.

Hij vroeg hen: “Volgens deze redenering, als ik een neuscorrectie of nieuwe tanden in Turkije had laten doen, zou ik dan ook niet mogen vertrekken omdat ik veranderingen heb ondergaan?”

Hierop werd hem gezegd te wachten op de aankomst van de manager. Hij sliep 12 uur in zijn caravan totdat de manager de volgende ochtend arriveerde. Hij vertelde zijn verhaal opnieuw en legde uit dat zijn caravan het resultaat was van 30 jaar werk, dat hij de binnenkant wilde verfraaien en dat hij daarom naar Turkije was gekomen. Hij gaf hen de factuur en het adres van de werkplaats.

Hij benadrukte dat hij alles met papieren kon bewijzen en dat hij zich onrechtvaardig behandeld voelde. Uiteindelijk besloten ze de boete te verlagen naar 200.000 TL (6.000 euro). Hij betaalde de verlaagde boete en mocht daarna de grens passeren.

Bron: Turkse media