"Süt Kardeşler" is een Turkse komediefilm uit 1976 geregisseerd door Ertem Eğilmez.

In aanloop naar het Eurovisie Songfestival van 2024 komt Armenië onder vuur te liggen wegens vermeend plagiaat in hun deelname aan het prestigieuze muziekevenement. Bekijk hier de beelden.

Het Eurovisie-lied van Armenië heeft op sociale media veel aandacht getrokken vanwege opvallende gelijkenissen met de filmmuziek van “Süt Kardeşler”, een film uit 1976.

Sociale media-gebruikers hebben beweerd dat de compositie van het Eurovisie-lied van Armenië rechtstreeks lijkt te zijn afgeleid van de bekende compositie “Meşhur Kurdili Hicazkar Longa” van Kemani Sebuh Efendi.

Met nog maar een maand te gaan tot het evenement, roept deze controversiële kwestie vragen op over de authenticiteit van Armenië’s inzending.

Terwijl sommigen op sociale media de gelijkenissen tussen de composities benadrukken en beweren dat Armenië plagiaat pleegt, zijn er anderen die beweren dat de composities juist niet op elkaar lijken.

Deze discussie werpt een schaduw over de deelname van Armenië aan het Eurovisie Songfestival 2024 en doet de vraag rijzen:

Pleegt Armenië plagiaat met hun Eurovisie-lied? Met nog maar een korte tijd tot het evenement, blijft deze kwestie het gesprek van de dag onder fans en critici van het Eurovisie Songfestival.

Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door in Malmö in Zweden. De halve finales vinden plaats op dinsdag 7 mei en op donderdag 9 mei. De grote finale staat gepland op zaterdag 11 mei 2024.

Populaire cultuur

“Süt Kardeşler” is een iconische Turkse komediefilm die een verhaal vertelt over identiteitsverwisseling en de sociale dynamiek in de Turkse samenleving.

De film volgt de levens van İbrahim en Ali, twee mannen die per ongeluk worden verwisseld bij hun geboorte. İbrahim groeit op in een welvarend gezin, terwijl Ali wordt opgevoed in een arm huishouden.

De film is geliefd bij het Turkse publiek vanwege zijn levendige personages, humoristische scènes en het vermogen om belangrijke sociale kwesties aan te kaarten op een toegankelijke en vermakelijke manier.

Het wordt vaak beschouwd als een klassieker in de Turkse cinema en heeft een blijvende impact gehad op de populaire cultuur in Turkije.

Jaren later komen ze elkaar tegen en ontdekken ze de waarheid over hun identiteit. De film staat bekend om zijn humor en sociale commentaar op klassenverschillen in de Turkse samenleving.

Bron: Turkse media